Antena 3 CNN Actualitate De ce avem nevoie de un partener opus nouă, cu Lidia Fecioru: "Asta înseamnă de fapt, iubirea"

De ce avem nevoie de un partener opus nouă, cu Lidia Fecioru: "Asta înseamnă de fapt, iubirea"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii "Adevăruri ascunse" de la Antena 3, de ce relaţiile sunt clădite pe principiul atracţiei dintre două persoane diferite, dar şi de ce avem nevoie în viaţa noastră de un partener opus.

De ce avem nevoie de un partener opus nouă, cu Lidia Fecioru: "Asta înseamnă de fapt, iubirea"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    31 Iul 2021   •   19:22

"Se spune că de fapt am venit să evoluăm, nu să construim imperii. Aşa ar trebui. Noi construim imperii, cu evoluţia asta mai vedem. Mai zicem lasă că mai vine o viaţă, nu-i o problemă. Ca doi poli care se atrag, aşa suntem şi noi. Conceptul de Yin-Yang îşi spune cuvântul", a spus Lidia Fecioru în emisiunea "Adevăruri ascunse" de la Antena 3.

Supremaţia asupra femeii într-o relaţie. Lidia Fecioru: "Femeia acceptă ca el să fie aşa"

"Noi, femeile, întotdeauna am spus că vrem să fim egale cu bărbaţii. Avem pretenţia de la ei să fie vânători, dar noi vrem să fim egale cu ei. Ceea ce asta se şi întâmplă şi atunci avem concurenţă acerbă.

Întotdeauna, în familie, bărbaţii s-au axat mai sus şi au vrut şi fac sclavie din femeie. Asta e o chestie de manipulare uşoară. 

Există multe familii unde femeia este casnică, nu are treabă cu serviciul, cu munca. Dacă ea ar vrea să evolueze, să fie independetă şi să iasă din acest statut de casă, nu i se dă voie. De ce? Pentru că acel bărbat care face acest lucru, se crede stăpânul acestei femei. 

În astfel de relaţii, femeia acceptă ca el să fie aşa. Relaţia este bine definită pentru că fiecare îşi ştie locul. Ştie ce are de făcut şi fiecare îşi măsoară fericirea în felul lui.

Noi trebuie să evoluăm, să ne ajutăm unii pe ceilalţi în relaţie. Cum facem chestia asta? E foarte simplu! Dacă celălalt nu poate, îl ajuţi. 

De pildă, dacă cei doi parteneri sunt diferiţi, intervine între ei o înţelegere mutuală, unde ea dacă îşi doreşte ceva, îi va dărui şi lui. Dacă ea vrea libertate, îi oferă şi lui libertate. Nu sunt legi scrise", mai spune Lidia Fecioru.

Când relaţia se transformă într-o competiţie

"De altfel, în orice familie, unul domină. Asta-i clar. Poate fi o familie în care ambii parteneri sunt agitaţi. Ea agitată pe o parte, el pe alta, dar ei sunt înlănţuiţi. Sunt într-o relaţie în care este o permanentă lupta. Care-i mai deştept dintre ei. Cu siguranţă, vor obosi unul de celălalt şi renunţă mai devreme sau mai târziu. Ori îşi găseşte linişte peste gard. Îşi ia liniştea din partea cealaltă.

Nu poţi să fii tot timpul într-o competiţie pentru că apare o erodare. Aştepţi ca celălalt să te înţeleagă din mers. Aştepţi ca celălalt să ghicească ce-ţi doreşti. Asta ar fi perfect, dar e mai greu. 

Nu cred că au mulţi curajul să spună ce-şi doresc pentru că lumea-i perversă, chiar şi într-un cuplu", atrage atenţia bioenergoterapeutul.

Lidia Fecioru: "Acolo unde există ataşament puternic, acolo va apărea gelozia"

"Unul poate fi un pic mai gelos, iar altul nu poate iubi fără ataşament. Dacă poţi să iubeşti fără a te ataşa foarte tare, e perfect. Asta este o iubire liberă, consimţită. Ne trebuie foarte multă înţelepciune, iar coacerea relaţiei este foarte importantă.

Trebuie să înţelegem că atunci când nu ne place ceva, nu facem. Acolo unde există un ataşament puternic, categoric acolo va apărea gelozia. Gelozia e frumoasă din când în când, după aceea devine urâcioasă, după care obositoare, iar apoi distrugătoare.

Se mai zice Dacă nu e geloasă, înseamnă că nu mă iubeşte. Nu-i adevărat! Înseamnă că acel om este destul de înţelept. Te iubeşte şi îţi oferă toată libertatea. Este la latitudinea ta dacă-l trădezi sau nu. Sunt oameni care trăiesc la distanţe de mii de kilometri, ani de zile, şi nu au nicio problemă. 

Iubirea este grijă, protecţie. Nu-i obligatoriu să spui te iubesc toată ziua bună ziua, ci să faci gesturi de iubire. Să spui vezi că este frig afară, ai grijă cum te îmbraci. Astea sunt chestiile frumoase. Grija este o parte din iubire. Asta înseamnă de fapt, iubirea.

Spuneam eu că a venit o femeie geloasă la Osho şi i-a spus că este foarte supărată pentru că soţul o înseală. Nu ştia sigur, dar ea spunea că sigur o înseală. Conversaţia dinte Osho şi femeie suna aşa: Tu îţi doreşti o maşină frumoasă? Da! Dar ţi-o doreşti cu cauciucurile umflate sau dezumflate?

Deci, dacă ţi-ai asumat să ai lângă tine o persoană care poate plăcea oricui, îţi asumi să duci până la capat, dar să nu-l oboseşti. Să aibă omul atât de multă încredere în tine, încât oricât de multă libertate ar avea, niciodată nu te-ar putea înşela. Aici ţine de orgoliu.

De obicei răzbunarea vine imediat după o chestie de genul asta şi acolo s-a stricat tot. Avem acea mărinimie în suflet să iertăm?

Viaţa este sinusoidală, ar fi plictiseală dacă ar fi dreaptă. Există o perioadă când este armonie în tot şi-n toate, dar cu siguranţă unul dintre ei este mai diplomat. Acolo este diplomaţie, poate şi interes meschin. La alegerea fiecăruia", mai spune aceasta.

"Într-o căsnicie nu te apuci şi faci şcoală pe partener sau experimente. Vrei experimente, atunci le faci înainte de a te căsători. În căsătorie, nu există experimente. Orice experiment este sortit eşecului", adaugă şi numerologul Mihai Voropchievici.

Lidia Fecioru: "Copilul nu întăreşte relaţia"

"Copilul este rodul iubirii a doi oameni, dar nu întăreşte o relaţie. Ca să consolideze cu forţa, nu văd să fie interesantă. Copilul vine, îşi cere iubirea toată, toată atenţia şi atunci fiecare se implică cât poate de mult. Sunt familii care au copii cu probleme, iar părinţii s-au despărţit, deşi copilul avea probleme. Ce a întărit? N-a întărit nimic. Unul dintre ei a obosit şi a cedat. 

Viaţa e scurtă şi oamenii îşi doresc să fie fericiţi, iar când există o situaţie de genul asta, unii oameni cedează pentru că au o formă de egoism şi încep să se pună pe ei pe primul plan. Dacă o perioadă este copilul pe primul plan, apoi se pun ei pe primul plan şi aleg să se ducă să-şi vadă de viaţă în altă parte, cu un alt partener. Sunt foarte multe mame care au rămas singure cu copiii.

Nu contează de câte ori ai căzut, ci de câte ori te-ai ridicat. Fiecare evoluează cât îi este dat, nici mai mult, nici mai puţin", mai spune bioenergoterapeutul.

×
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close