Antena 3 CNN Actualitate S-a aflat cine erau dealerii care alimentau școlile cu droguri mortale

S-a aflat cine erau dealerii care alimentau școlile cu droguri mortale

DIICOT a trimis în judecată 16 inculpați, acuzați că au creat un grup pe o platformă de mesagerie sub numele Iarba Dulce, cu peste 11.000 de membri, prin care erau vândute elevilor droguri şi etnobotanice.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2023   •   08:40

În dosarul Enigma, așa cum a fost intitulat de anchetatori, cei 16 inculpați trimiși în judecată de DIICOT sunt acuzați că au creat un grup pe o platformă de mesagerie sub numele "Iarba Dulce", cu 11.000 de membri, prin care vindeau elevilor droguri şi etnobotanice.  

Persoanele care accesau grupul de chat online foloseau nume false pentru vânzarea şi procurarea substanțelor interzise.  

Această piață neagră în mediul online era ușor accesibilă inclusiv minorilor nu doar tinerilor. Clienții contactau distribuitorii pe această platformă, iar apoi, în urma negocierilor directe, erau îndrumați către cel mai apropiat dealer local. 

Zilnic pe aceasta platformă se trimiteau în jur de 50.000 de mesaje. Iar grupul de chat funcționa ca o piață neagră de desfacere cu cereri și oferte pentru o mare varietate de droguri, unde dealerii închiriau tarabe virtuale pentru care plăteau o sumă de bani administratorului. 

Rețeaua funcționa nu doar în Capitala ci și în alte 11 orașe.  

Membrii rețelei sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, inclusiv către minori cu vârste între 14 si 16 ani, îndemn la consumul ilicit de droguri de mare risc, efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, pornografie infantilă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Dintre cei 16 traficanți, șase sunt în arest preventiv, patru în arest la domiciliu, patru sub control judiciar, unul este în libertate, iar altul arestat în altă cauză. 

×
Subiecte în articol: dealeri de droguri Iarbă dulce
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close