Antena 3 CNN Actualitate Decanul Facultăţii de Medicină Dentară a Universităţii Titu Maiorescu, suspendat din funcţie

Decanul Facultăţii de Medicină Dentară a Universităţii Titu Maiorescu, suspendat din funcţie

Decanul Facultăţii de Medicină Dentară a Universităţii Titu Maiorescu, suspendat din funcţie
20 Noi 2008   •   16:35

Conducerea Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii Titu Maiorescu a fost suspendată pe timpul cercetărilor în cazul diplomelor false, anunţă Cotidianul. În urmă cu câteva zile, decanul Facultăţii de Medicină de la Oradea şi-a dat şi el demisia. Toată această situaţie a fost provocată de controalele începute de Ministerul Educaţiei în cele 13 facultăţi de Medicină din Ţară.
Conducerea Universităţii ?Titu Maiorescu? a hotărât ca, până la soluţionarea acestui caz, decanul Dan Dumitru Slăvescu şi cei doi prodecani, Mircea Ifrim şi Ioan Cherlea, ai Facultăţii de Medicină Dentară, să fie suspendaţi.
O comisie de cercetare internă a început deja să investigheze cum au fost acordate diplomele studenţilor italieni. ?După răbufnirea scandalului, împreună cu colegii mei, am considerat că este cea mai bună soluţie, până când vom avea rezultatele? a declarat Iosif Rus, rectorul Universităţii ?Titu Maiorescu?.
Dan Dumitru Slăvescu susţine că totul este o manevră politică. Acesta este de 17 ani şi dierctorul Spitalului Clinic ?Nicolae Malaxa?. ?Nu voi renunţa să lupt. Nu voi ceda. Mai bine voi deceda? a spus decanul suspendat.
În scandalul diplomelor false au fost implicaţi doi studenţi italieni licenţiaţi ai Facultăţii de Medicină din Oradea, în perioada 1996-2005, care nu apar, însă, în evidenţele facultăţii. 13 facultăţi de medicină şi farmacie din România sunt anchetate pentru eliberarea de diplome de licenţă fictive pentru cetăţeni italieni.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close