Declaraţia lui Dan Barna îi nemulţumeşte pe studenţi. Aceştia nu vor limitarea călătoriilor gratuite

25 Iul 2019   •   15:17
Declaraţia lui Dan Barna îi nemulţumeşte pe studenţi. Aceştia nu vor limitarea călătoriilor gratuite sursă foto: captură antena 3

Anunţ-bombă de la Guvern. Ministrul Finanţelor a spus că pregăteşte o strategie pentru ţinerea în ţară a forţei de muncă. Aceasta este discutată la Guvern, cu reprezentanţi ai studenţilor.

La aceeaşi întâlnire se vorbeşte şi despre intenţia Executivului de a limita călătoriile gratuite cu trenul pentru studenţi şi de a le condiţiona de rezultatele la învăţătură.

Dan Barna, candidatul USR la preşedinţie vrea să modifice sistemul de învăţământ din România pe modelul... filmelor americane. Barna a declarat într-un interviu televizat că studenţii ar trebui să-şi plătească studiile cu credite.

''În multe țări dezvoltate, lucrurile acestea funcționează și funcționează perfect legitim, exact cum vedem în filmele americane cu copii de bani gata cărora le-au plătit părinții studiile lor sau prietenilor lor, ceea ce e o realitate posibilă. Acest mecanism (...) mi se pare perfect logic. Așa ar trebui să funcționeze'', a fost declaraţia liderului USR.

 

Parteneri
x close