Antena 3 CNN Actualitate Arsene, despre demiterea managerul spitalului din Neamț: ”Bineînțeles, vinovații vor răspunde”

Arsene, despre demiterea managerul spitalului din Neamț: ”Bineînțeles, vinovații vor răspunde”

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, în subordinea căruia se află Spitalul Județean a declarat că nu exclude demiterea directorului unității medicale. Arsene a mai spus că decizia va fi luată în funcție de rezultatele anchetei și că toți vinovații vor plăti.

Arsene, despre demiterea managerul spitalului din Neamț: ”Bineînțeles, vinovații vor răspunde”
de Andreea Cigolea    |    15 Noi 2020   •   16:45

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a anunțat că așteaptă rezultatele anchetei de la Spitalul Județean pentru a lua primele decizii după tragedia de la secția ATI unde au murit 10 persoane. El nu exclude varianta înlăturării din funcție a actualului director al spitalului.

„Bineînțeles. Aștept în cursul de mâine rezultatul anchetei și cu siguranță cei care poartă vina la ceea ce s-a întâmplat acolo, vor răspunde”, a declarat Ionel Arsene la Antena 3.

Directorul Spitalului Județean din Neamț, Lucian Micu, a fost numit în funcție pe 28 octombrie.

Spitalul care a luat foc la Piatra Neamț a avut opt manageri în ultimul an. Actualul, numit acum trei săptămâni

Din luna octombrie 2019 și până în luna octombrie 2020, Spitalul de Urgență Piatra-Neamț a avut în toată această perioadă opt manageri. 

Lucian Micu, fost primar al oraşului Roman, a fost numit de către peşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, în postul de manager al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Micu nu a mai putut candida la alegerile locale întrucât fusese declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate.

Lucian Micu, numit manager acum trei săptămâni a fost primar de Roman și s-a perindat pe la PSD și PNL

Micu a fost numit miercuri, 28 octombrie 2020, în fruntea spitalului, după ce fostul manager Silviu Verzea își dăduse demisia. Micu îi ia locul managerului Silviu Verzea, care a demisionat după ce presa a difuzat filmări şi poze în care se vede cum pacienţii erau ţinuţi cu orele în curtea spitalului, în aşteptarea testelor. 

Opt manageri în zece luni, între care şi patronul unei firme de pompe funebre

Micu a vrut să candideze și la alegerile din 27 septembrie pe listele PSD – PPU-SL, însă candidatura sa a fost respinsă de instanță și BEC, el figurând pe site-ul ANI cu o incompatibilitate de acum 8 ani și o interdicție pe 3 ani începând cu 3 august 2020. 

Numirea lui Micu în funcţia de manager al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ în baza unei decizii din 28 octombrie a lui Arsene are loc după ce la conducerea unităţii spitaliceşti s-au perindat nu mai puţin de opt manageri în zece luni, între care şi patronul unei firme de pompe funebre. Toate aceste numiri au avut loc într-o perioadă extrem de grea din cauza pandemiei de coronavirus.

×
Subiecte în articol: Ionel Arsene Lucian Micu
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close