Antena 3 CNN Actualitate Demonstraţii marinăreşti şi concerte la malul mârii, cu ocazia Zilei Marinei (VIDEO)

Demonstraţii marinăreşti şi concerte la malul mârii, cu ocazia Zilei Marinei (VIDEO)

Demonstraţii marinăreşti şi concerte la malul mârii, cu ocazia Zilei Marinei (VIDEO)
Sursa foto: Ziua Marinei
15 Aug 2009   •   19:41

Desfăşurare masivă de forţe la malul mării unde sunt în plină desfăşurare festivităţile dedicate Zilei Marinei. Turişti au profitat de ocazie şi s-au strâns încă de sâmbătă dimineaţă în Portul Tomis din Constanţa. Au putut vedea demonstraţii marinăreşti, demonstraţii şi exerciţii navale, l-au întâlnit şi pe Zeul Neptun.

Mi de persoane sunt prezente la manifestările prilejuite de Ziua Marinei. Acestea au început cu trecerea în revistă a gărzii de onoare, înălţarea pavilionului naţional şi Te Deum-ul oficiat de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie. Din programul manifestărilor nu puteau lipsi demonstraţiile marinăreşti.

Cu ocazia sărbătorii au fost scoase la apă vedetele Marinei, fregatele ?Regina Maria" şi ?Regele Ferdinand". În portul Tomis au urmat apoi jocuri şi concursuri marinăreşti.

După-amiază programul festivităţilor include un marş al Muzicii Militare, pe traseul Parcul Teatrului Naţional - Piaţa Ovidiu, urmat de spectacole în aer liber. Ziua Marinei Române este sărbătorită în fiecare an de mai bine de un secol la 15 august de Adormirea Maicii Domnului.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Ziua Marinei
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close