Antena 3 Actualitate Descoperiți. Averile de care nu îndrăznește să se atingă Anticorupția

Descoperiți. Averile de care nu îndrăznește să se atingă Anticorupția

22 Iun 2019   •   23:33
Descoperiți. Averile de care nu îndrăznește să se atingă Anticorupția
Sursa foto: foto: Agerpres

În țara în care lupta Anticorupției este intonată mai ceva ca „Tatăl Nostru”, iar statul de drept ne asigură că nimeni nu scapă, există o mână de oameni care controlează averi uriașe, unii din ei foarte discreți, de care nu se atinge niciun procuror.

Cei din liga selectă a mituitorilor din dosare-cheie au scăpat de pușcărie fiindcă au făcut denunțuri, dar au rămas și cu banii prăduiți, spune DNA. 

Andreea Sava a vorbit, în exclusivitate la ”Descoperiți”, despre oamenii bogați ai României, cu averi impresionante de proveniență incertă, de care procurorii nu se ating niciodată.

Dinu Pescariu și Claudiu Florică, denunțători în „Microsoft”

Claudiu Florică se ocupă liniștit de afaceri și nici contractele cu statul nu s-au oprit după pocinogul cu Microsoft. Multe voci avizate din presă au pus liniștea lui Florică pe seama unei relații privilegiate cu SRI. 

Cât despre Dinu Pescariu, e și el tot înfloritor și în continuare deținător al clubului exclusivist, unde mergeau regulat la partide de tenis șefii SRI Coldea și Maior cu politicieni și alte persoane cheie din stat. 

Gheorghe Stelian

A fost mult timp săgeata cuplului Udrea-Cocoș. E proprietarul celei mai impresionante vile de pe Kiseleff, unde și-a permis inclusiv o curte de 2.700 mp, cu o singură mențiune, că achiziția a fost făcută de la stat, adică RA APPS. Stelu a avut un moment dificil odată cu detonarea dosarului ”ANRP1” și despăgubirea-record de 150 de milioane de euro, supraevaluată, zice DNA, cu 61 de milioane de euro, pe care a primit-o pentru un teren de 13 hectare din Plumbuita. A turnat-o pe fosta șefă DIICOT Alina Bica și s-a putut întoarce liniștit la concedii și afaceri prospere. 

Nelu Iordache

Odată unul dintre cei mai puternici regi ai asfalturilor și proprietarul firmei Blue Air, Iordache nu numai că a continuat să frecventeze cele mai exclusiviste locuri, cu toate sechestrele și acuzațiile DNA pe cap, să conducă mașini scumpe și să se afișeze cu ceasuri și mai scumpe, dar a păstrat și favorurile unora dintre cele mai selecte cercuri. La câteva zile după condamnarea în primă instanță la șase ani și trei luni de închisoare în dosarul autostrăzii Arad-Nadlac, Iordache petrecea Revelionul împreună cu ambasadoarea Olandei într-un hotel de lux din Poiana Brașov. 

Dorin Cocoș și Elena Udrea

Parcursul de afaceri și cel penal îi mențin împreună. Elena Udrea, deși se plânge de sechestre, a continuat să locuiască în cel mai scump cartier rezidențial din România, să țină pasul cu moda celor mai scumpi designeri, să frecventeze locurile cele mai scumpe de distracție ale lumii mondene, să meargă în vacanțe de lux. Dorin Cocoș, deși cu o condamnare în Dosarul Microsoft și dosarele ANRP, nu pare nici el să vadă fundul sacului, nici măcar după ce s-a plâns că fosta soție i-a luat toți banii și a plecat cu alt bărbat. 

Elena Băsescu

Mașini, haine și poșete scumpe, botez într-unul dintre cele mai scumpe și luxoase localuri din Capitală și anturaj cu milioane de euro în conturi, un stil de viață întreținut oficial din pensia lui Traian Băsescu și firma de hăinuțe pentru copii pe care o are Elena Băsescu. 

×
Subiecte în articol: Descoperiți

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close