Antena 3 CNN Actualitate Autostrada Sibiu-Orăştie se prăbuşeşte pe zi ce trece. Deși a fost închisă, au apărut deja alte fisuri în carosabil

Autostrada Sibiu-Orăştie se prăbuşeşte pe zi ce trece. Deși a fost închisă, au apărut deja alte fisuri în carosabil

Autostrada Sibiu-Orăştie se prăbuşeşte pe zi ce trece. Deși a fost închisă, au apărut deja alte fisuri în carosabil
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Feb 2016   •   20:26

Autostrada Sibiu-Orăştie se prăbuşeşte pe zi ce trece, sub ochii ministrului Transporturilor. Echipa Observator a descoperit  noi fisuri la doi kilometri de porţiunea deja demolată. Cu toate că pe autostradă nu s-a mai circulat în ultima jumătate de an, şoseaua de mare viteză se surpă.

Asta deşi oficialii Companiei de Drumuri au promis că vom putea relua circulaţia pe cei 22 de kilometri de la sfârşitul acestui an.

Crăpăturile se întind pe banda 1 în paralel cu marcajul care delimitează banda de urgenţă. Şi nu este singura problemă: alături de fisură este vizibilă cu ochiul liber şi o tasare a terasamentului,  care a început să o ia la vale.

Autorităţile nu pot decât să aştepte ca fisurile să se extindă şi să mai demoleze încă cel puţin o porţiune. Afectată vizibil este şi partea de sub viaduct. Într-o coferinţă de presă, ministrul Transporturilor recunoşte că ştie despre această situaţie şi că pe întregul tronson va fi în lucru o expertiză.

Primele probleme apărute pe viaductul de la Aciliu au fost sesizate în vara anului trecut. Atunci au apărut alunecări de teren şi o degradare puternică a infrastructurii: dale de beton căzute şi pământ alunecat la baza viaductului. Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie de 22 de kilometri a costat aproape 135 de milioane de euro. La nici un an de la inaugurare a fost închisă şi demolată o porţiune de aproape 300 de metri.
Sursa: Observator.tv

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close