Antena 3 CNN Actualitate Detaliul care l-a impresionat pe Mircea Badea în ziua decesului reginei Elisabeta a II-a: "Foarte profund și mai presus de orice"

Detaliul care l-a impresionat pe Mircea Badea în ziua decesului reginei Elisabeta a II-a: "Foarte profund și mai presus de orice"

Mircea Badea a dezvăluit în această seară, în Ediția specială moderată de Sabina Iosub și Radu Tudor, ce l-a impresionat profund în ziua în care a fost anunțat decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Detaliul care l-a impresionat pe Mircea Badea în ziua decesului reginei Elisabeta a II-a: "Foarte profund și mai presus de orice"
de Gabriel Dano    |    09 Sep 2022   •   20:19

"Eu nu am fost niciodată monarhist, nici nu cred că devin. Am fost foarte marcat de ce s-a întâmplat ieri și întrebându-mă de ce sunt așa de marcat, nefiind monarhist, răspunsul e simplu. Din punctul meu de vedere, odată cu regina Marii Britanii a dispărut o lume, lumea din care facem parte.

Am fost foarte emoționat. Mi-am dat seama că lumea din care fac și eu parte dispare odată cu Regina Angliei. Era ultimul mare lider mondial cu o aură aproape mistică, în opinia mea, care reprezenta niște valori tradiționale și un fel de a fi, punea un nord pe busolă într-un fel în care nu cred că se va mai întâmpla.

Adică cred că o dată cu decesul Reginei Angliei clar se marchează trecerea la o nouă lume, o lume pe care eu nu o intuiesc ca fiind nici pe departe minunată. Foarte important mi s-a părut și m-a emoționat, foarte tare felul în care a fost anunțată moartea Reginei Angliei. Și anume cu aceea foaie A4, simplă, cu un text cu litere mici, banale, negre, cu propoziții simple: "Regina Marii Britanii a decedat în pace. Regele și Regina rămân la castel până a doua zi"

Și au afișat-o la poartă. Evident că aveau un ceremonial și pentru asta. De ce așa ceva? În fața morții suntem toți egali. Exact acesta este mesajul foarte profund și mai presus de orice.

La naștere nu suntem toți egali, dar în fața morții, da. Și atunci nu mai încăpea niciun fel de decorațiune, niciun fel de element suplimentar. Pur și simplu s-a întâmplat moartea. Ceea ce este de o forță și de o simplitate cumva devastatoare", a spus Mircea Badea.

 

 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close