Antena 3 CNN Actualitate Dezastru în ”Căminele Groazei” ale Universității din București: Gândaci, mucegai, garduri rupte, personal dezinteresat | Studenții cer măsuri sporite de siguranță

Dezastru în ”Căminele Groazei” ale Universității din București: Gândaci, mucegai, garduri rupte, personal dezinteresat | Studenții cer măsuri sporite de siguranță

Asociația Studenților din Universitatea din București reclamă condițiile de trai, situația de igienă și securitate din cămine.

Dezastru în ”Căminele Groazei” ale Universității din București: Gândaci, mucegai, garduri rupte, personal dezinteresat | Studenții cer măsuri sporite de siguranță
Sursa foto: Facebook/Asociația Studenților din Universitatea din București
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   20:47

Un furt soldat cu pagube materiale în valoare de circa 10.000 de lei, petrecut într-un cămin al Universității din București, precum și situația de igienă și securitate din căminele acestei instituții a determinat Asociația Studenților din Universitatea din București (ASUB) să transmită conducerii instituției o adresă prin care fac o serie de revendicări privind situația din cămine.

Invocă o serie lungă de probleme, de la gratii slăbite la ferestrele camerelor, personal dezinteresat sau acces facil pentru persoane străine, inclusiv oameni ai străzii, la infestarea cu gândaci, mucegai sau podele rupte.

Organizația și-a făcut cunoscută poziția și prin mesaje pe Facebook și Instagram, în care publică o serie de fotografii din cămine. În aceleași mesaje, ea anunță că “în data de 30 iulie, în jurul orei 03:00 dimineața, studenții de la UniBuc au fost implicați într-un furt, care a cauzat pagube materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei”, scrie edupedu.ro.

”Experiențe dezamăgitoare și dificultăți în căminele campusului Grozăvești”

”Studenții de la Universitatea din București trăiesc experiențe dezamăgitoare și dificultăți în căminele campusului Grozăvești, unde se confruntă cu condiții precare de trai și de siguranță”, scriu reprezentanții Asociației de Studenți din Universitatea din București, într-o postare pe Facebook.

Elena Gușă, reprezentantă ASUB, a precizat pentru Edupedu.ro că furtul din data de 30 iulie a avut loc în căminul D din Grozăvești, unde s-au sustrase numeroase obiecte – aparatură electronică, haine etc. – deținute de doi studenți.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Referitor la celelalte situații semnalate în mesajele publice, ea a precizat că oamenii ai străzii au fost filmați în căminul D, dar au fost raportate astfel de cazuri și în căminul C, iar probleme de igienă și securitate au fost identificate în toate căminele din Complexul Grozăvești.

În adresa transmisă Consiliului de Administrație și Senatului Universității din București, consultată de Edupedu.ro, ASUB menționează, în cazul furtului, că “martorii de la fața locului povestesc despre o persoană ce a bruscat în mod constant gratiile camerei în cauză. Este de menționat faptul că furtul a fost facilitat de precarele condiții de securitate ale campusului Grozăvești”.

UniBuc - Căminul Groazei Tu ai sta aici? ?Studenții de la Universitatea din București trăiesc experiențe dezamăgitoare...

Publicată de ASUB - Asociația Studenților din Universitatea București pe Luni, 31 iulie 2023

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close