Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri din ședința de la Palatul Cotroceni. Surse: Redeschiderea restaurantelor nu s-ar mai aplica de la 1 iulie

Dezvăluiri din ședința de la Palatul Cotroceni. Surse: Redeschiderea restaurantelor nu s-ar mai aplica de la 1 iulie

Președintele României, Klaus Iohannis, a programat o ședință la Palatul Cotroceni, de la ora 13, la care i-a chemat pe premier și pe mai mulți miniștri din Guvernul Orban.

Dezvăluiri din ședința de la Palatul Cotroceni. Surse: Redeschiderea restaurantelor nu s-ar mai aplica de la 1 iulie
Sursa foto: Presidency
de Claudia Simion    |    23 Iun 2020   •   13:17

Discuția vizează teme economice și participă premierul României, Ludovic Orban, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

De asemenea, președintele și reprezentanții Guvernului discută și despre o posibilă amânare a relaxării prevăzute pentru data de 1 iulie, potrivit unor surse. Una dintre măsurile de relaxare ar fi redeschiderea restaurantelor, dar fiindcă a crescut numărul de cazuri e posibil ca această măsură să nu mai fie aplicată.

Se discută și despre nemulțumirile celor din Horeca și despre măsurile alternative cu care Guvernul trebuie să vină în cazul în care nu se aplică măsura redeschiderii restaurantelor.

Președintele și membrii Guvernului discută și despre pachetul de relansare a economiei, un pachet care vizează fondurile europene. E vorba de 500 de milioane de lei, bani care merg spre infrastructură, spre spitale. Potrivit surselor, guvernanții ar dori ca acești bani să meargă, în special, spre IMM-uri, spre întreprinderile mici și mijlocii.

Cel mai probabil, premierul Ludovic Orban va prezenta săptămâna viitoare acest pachet de relansare economică.

Situația generată de pandemia de coronavirus în România

În ceea ce privește creșterea cazurilor de coronavirus, în ultima perioadă s-au înregistrat și peste 300 de cazuri într-o zi. Astăzi s-a întregistrat o ușoară scădere, fiind raportate 214 cazuri noi de îmbolnăvire.

Bilanţul până marţi, 23 iunie, ajunge la 24.505 de bolnavi şi 1.539 de decese, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Tot în ultimele ore, au fost înregistrate 16 decese (nouă bărbați și şapte femei), ale unor pacienți infectați cu coronavirus şi internați în spitalele din Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dâmbovița, Galați, Iași, București, Mureș, Suceava și Vrancea. 

Dintre acestea, cinci decese au fost la persoane peste 80 de ani, două decese la categoria de vârstă 70-79 ani, patru la categoria 60-69 ani, trei decese la 50-59 ani şi două, la categoria 30-39 ani. 15 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat şi alte boli cunoscute, iar pentru un deces nu au fost raportate comorbidități. 

La ATI, în acest moment, sunt internați 200 de pacienți, iar la nivel național, au fost prelucrate 639.322 de teste.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close