Directorul DGASPC Buzău a demisionat, după scandalul copiilor preluaţi abuziv în plasament

de A.M.P    |    07 Noi 2016   •   12:02
Directorul DGASPC Buzău a demisionat, după scandalul copiilor preluaţi abuziv în plasament Foto: pixabay.com

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău, Adrian Vintilescu, şi-a anunţat luni demisia din funcţie, invocând ''motive personale şi de sănătate", în urma unui scandal la liceele speciale pentru deficienţi de auz şi, respectiv, de vedere, potrivit Biroului de presă al Consiliului Judeţean.

"Comisia CJ îşi va continua activitatea pentru a afla vinovaţii de această stare de fapt", a mai spus purtătorul de cuvânt al CJ Buzău, Ana Maria Dobrescu, citat de Agerpres.

Scandalul de la DGASPC Buzău a izbucnit după ce 65 de familii cu copii cu deficienţe de auz sau de vedere din 15 judeţe au fost obligate să-şi declare copiii în plasament de urgenţă pentru a beneficia de asistenţă socială şi şcolarizare gratuită.

Pe 4 noiembrie, CJ Buzău a instituit o comisie de anchetă pentru a stabili cine a decis decăderea din drepturi a familiilor acestor copii.

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi Buzău, la DGASPC Buzău s-a creat un prejudiciu de peste 6,7 milioane de lei, reprezentând cheltuielile cu masa şi cazarea celor 65 de copii din alte judeţe, care învaţă şi sunt cazaţi la internatele celor două licee de specialitate din Buzău.

x close