Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, înaintea întâlnirii cu Trump: Avem 20 de ani de rezultate în parteneriatul cu SUA. România, țara cea mai pro-americană din UE

Iohannis, înaintea întâlnirii cu Trump: Avem 20 de ani de rezultate în parteneriatul cu SUA. România, țara cea mai pro-americană din UE

Iohannis, înaintea întâlnirii cu Trump: Avem 20 de ani de rezultate în parteneriatul cu SUA. România, țara cea mai pro-americană din UE
Sursa foto: Foto: www.facebook.com/Klaus Iohannis
de M.Z.    |    07 Iun 2017   •   22:59

Președintelui Klaus Iohannis a ținut un discurs important miercuri, în Statele Unite ale Americii, la Heritage Foundation, despre parteneriatul strategic dintre România și SUA, de unde Antena 3 a transmis în direct, la emisiunea Sinteza Zilei.

"Întâlnirea noastră va fi importantă politic, dar va avea și un impact major asupra României, asupra comunității de afaceri a ambelor țări. Sunt fericit că voi discuta cu Donald Trump. În anul 2018 țara noastră va sărbători centenarul marii Uniri care nu ar fi fost posibil dacă președintele american nu ne susținea. Parteneriatul strategic este un succes remarcabil și se datorează simpatiei sincere și prieteniei dintre cele două țări”, a spus președintele Iohannis.

”E importantă prietenia dintre cele două națiuni, România este țara cea mai pro-americană din Uniunea Europeană. Suportul acordat de SUA este foate important, în modul cum au evoluat lucrurile după 1989, după căderea comunismului”, a mai spus Iohannis.

Iohannis: România, țara cea mai pro-americană din UE

În ce privește parteneriatul strategic cu SUA, președintele român a spus că acesta a fost ”un factor-cheie pentru reformarea României. România este și va rămâne un partener important, este țara cea mai pro-americanădin UE, peste 80% din români sunt pro-americani”.

”Securitatea este cheia parteneriatului cu SUA. (...) Rusia încearcă să-și impună dominația”, a continuat Klaus Iohannis.

Discursul lui Iohannis a avut loc înaintea întâlnirii cu cel mai puternic om din lume, Donald Trump.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close