Antena 3 Actualitate Distrugătorul american USS Carney a ajuns în Portul Constanța

Distrugătorul american USS Carney a ajuns în Portul Constanța

25 Oct 2016   •   11:45
Distrugătorul american USS Carney a ajuns în Portul Constanța
Sursa foto: Foto: Wikipedia

Distrugătorul american USS Carney (DDG-64) a sosit marţi dimineaţă în Portul Constanţa pentru o escală de maximum 24 de ore. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Statului Major al Forţelor Navale, lt. col Corneliu Pavel, distrugătorul face parte din Flota a VI-a americană din Marea Mediterană, iar pe timpul staţionării în port, o delegaţie condusă de comandorul Kenneth Pickard, comandantul navei, are programate vizite protocolare la Comandantul Flotei. 

USS Carney (DDG-64) este a 14-a a navă din Clasa de distrugătoare Arleigh Burke, având lungimea de 154 m şi o greutate de 9000 tone. Distrugătorul, ce a intrat în serviciu în anul 1996, are la bord un sistem de detectare şi distrugere a rachetelor balistice de tip Aegis (Ballistic Missile Defense System) - similar celui operat de NATO în baza de la Deveselu, lansatoare de rachete Tomahawk şi Harpoon, precum şi sisteme de apărare antiaeriană la atacul aviaţiei ostile, sisteme de detectare şi atac în lupta subacvatică şi poate ambarca două elicotere de atac Sikorsky MH-60R. Nava dezvoltă viteza maximă de 30 noduri iar echipajul este alcătuit din 33 ofiţeri, 38 subofiţeri şi 210 marinari. 

În luna august 2016, Distrugătorul Carney a luat parte la Operaţiunea Odyssey Lightning din Marea Mediterană, fiind desemnat să asigure protecţia port-avionului USS Wasp, ale cărui avioane au atacat poziţiile militanţilor ISIS din Libia.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: portul Constanta distrugator
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close