DNA: Udrea realiza legătura dintre cei ce obţineau nelegal banii şi prestatorii de servicii pentru campanie

de D.G.    |    22 Sep 2016   •   19:19
DNA: Udrea realiza legătura dintre cei ce obţineau nelegal banii şi prestatorii de servicii pentru campanie

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, este cea care asigura legătura dintre persoanele ce obţineau în mod nelegal banii pentru campania prezidenţială din 2009 şi prestatorii de servicii, arată DNA într-un comunicat transmis joi presei, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârşirea unor infracţiuni şi care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Legătura dintre cei care obţineau în acest mod banii şi prestatorii de servicii legate de campanie era asigurată de Elena Udrea, persoană implicată direct în campania unuia dintre candidaţi.

"Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare. Remiterea foloaselor infracţionale se realiza prin încheierea unor contracte fictive cu societăţi care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă", se arată în comunicatul citat.

Elena Udrea este urmărită penal, sub control judiciar, sub aspectul săvârşirii a cinci infracţiuni de spălare de bani.

În acelaşi dosar a fost pusă sub acuzare Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani, faţă de aceasta fiind dispusă şi măsura controlului judiciar.

De asemenea, mai sunt urmăriţi penal sub control judiciar în această speţă Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, acuzat de luare de mită, Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a urmărit obţinerea unui folos pentru sine sau pentru altul, şi omul de afaceri Giovanni-Mario Francesco, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Parteneri
x close