Antena 3 Actualitate Documentul care demonstrează abuzul procurorului în cazul fetiței din Baia de Aramă. Familia a făcut cereri de adopție și a primit aprobare pentru a o crește în continuare pe Sorina

Documentul care demonstrează abuzul procurorului în cazul fetiței din Baia de Aramă. Familia a făcut cereri de adopție și a primit aprobare pentru a o crește în continuare pe Sorina

23 Iun 2019   •   17:02
Documentul care demonstrează abuzul procurorului în cazul fetiței din Baia de Aramă. Familia a făcut cereri de adopție și a primit aprobare pentru a o crește în continuare pe Sorina

Într-un document din dosarul legat de adopția fetiței din Baia de Aramă reiese că familia care a crescut-o a făcut multe cereri în care spunea că nu vrea ca Sorina să fie luată de acasă. Într-una dintre cererile de adopție se arată că: 

„Subsemnata Sărămăt Mariana, cu domiciliul în sat Negoești, oraș Baia de Aramă, județul Mehedinți... de la data deschiderii adopției până în prezent m-am gândit să o adopt deoarece m-am atașat de ea atât eu, cât și familia mea, mai ales fetița mea Șărămăt Andreea Laura Mihaela. Menționez că cele două fetițe au fost luate de către mine în același timp de la leagănul de copii, la o vârstă fragedă (9 luni, respectiv 1 an și 2 luni), au fost crescute împreună, între ele s-a format o relație de atașament puternic, merg la școală împreună și se joacă împreună, locuiesc în aceeași cameră și nu pot sta una fără alta. În anul 2013 am adoptat-o pe fetița Sărămăt Andreea Laura Mihaela, noi dorind să o adoptăm și pe Lucan Sorina, dar nu ne-am încadrat din punct de vedere financiar la cerințele adopției”. 

Există un alt document, care se referă la o evaluare făcută de autorități în casa domnilor Șărămăt, după ce a fost începută procedura de adopție pentru cetățenii americani. După această evaluare, a fost emis un alt document de către Comisia pentru Protecția Copilului:

„În urma analizei Anchetei sociale efectuată de Primăria Baia de Aramă din care reiese că îndepliniți garanțiile morale și condițiile materiale necesare creșterii și îngrijirii minorei din plasament și, având în vedere audierea dumneavoastră în fața Comisiei pentru Protecția Copilului Mehedinți, prin care ne-ați prezentat atașamentul puternic care s-a creat de-a lungul anilor, între familia dumneavoastră și Lucan Sorina, în determinarea interesului superior al minorei care va prevala în toate demersurile și deciziile întreprinse, va rugăm să vă adresați Compartimentului adopții și postadopții din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți”. 

Din alte două declarații prezentate sâmbătă la Antena 3, semnate tot de Sărămăt Mariana, cea care a avut-o în grijă pe fetița din Baia de Aramă, reiese faptul că aceasta a refuzat să o adopte pe Sorina. Declarațiile au fost semnate în 2013 și 2017. 

Soțul asistentei maternale, Vasile Sărămăt, cel care a crescut-o pe fetiță, a spus că nu este scrisul soției sale, ci doar semnătura, și a fost constrânsă să semneze. 

Citiți și Bărbatul care a crescut-o pe Sorina, fetița abuzată, noi acuzații grave: „Soția a fost amenințată să semneze”

„Soția mea a fost indusă în eroare ca să semneze. Venea în fiecare zi aproape la noi cu copiii. Lua copiii de la școală și venea să mănânce la noi. Și a pus-o pe soție să semneze. A amenințat-o că dacă nu va semna va lua fata și o va duce la centru. Doar semnătura e a soției, scrisul nu e al ei”, a mai spus Vasile Sărămăt. 

„Toată mafia a pornit de la Protecția Copilului, de la șefa adopției. S-au făcut plângeri la DIICOT, nu s-a luat nicio măsură. Am făcut plângeri pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals, pentru trafic de copii”. 

Citiți Răsturnare de situație în cazul fetiței bruscate de autorități! Documente care schimbă povestea complet

×
Subiecte în articol: familia

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close