Antena 3 CNN Actualitate Doi marinari români, capturaţi de piraţi somalezi. Află detalii în exclusivitate, de la căpitanul navei (VIDEO)

Doi marinari români, capturaţi de piraţi somalezi. Află detalii în exclusivitate, de la căpitanul navei (VIDEO)

Doi marinari români, capturaţi de piraţi somalezi. Află detalii în exclusivitate, de la căpitanul navei (VIDEO)
Sursa foto: Marinari capturati
02 Mar 2009   •   11:43

Doi marinari români sunt, de mai bine de o săptămână, ostatici ai piraţilor somalezi.
Unul dintre ei, un bărbat din Braşov, este chiar căpitanul navei, care a fost capturată pe 21 februarie.
Vaporul este sub pavilion grecesc, iar la bord se mai află un marinar rus şi 19 filipinezi.
Nava capturată de piraţi transporta cărbuni între Malaezia şi Slovenia. Cel mai probabil, firma căreia îi aparţine vaporul va fi nevoită acum să plătească o răscumpărare de câteva milioane de euro.
Antena 3 a reuşit să stabilească o convorbire telefonică chiar cu căpitanul navei capturate, Adrian Hududui.
"De când am fost capturaţi, nu am comunicat decât cu armatorul. Nu ni se permite să vorbim cu altcineva. Toate negocierile se fac cu managerul companiei", a declarat Adrian Hududui.

Rudele marinarilor spun că au ţinut legătura cu ei încă de la începutul răpirii, de acum două săptămâni. Soţia căpitanului Adrian Hududui e tot mai îngrijorată.
Autorităţile române dau totuşi asigurări că marinarii români capturaţi sunt sănătoşi:
Potrivit unui comunicat al Ministerului de Afaceri Externe (MAE), Ambasada României la Atena este în contact permanent cu compania deţinătoare a navei răpite în apele teritoriale somaleze, care acţionează pentru eliberarea echipajului şi a navei.
Din informaţiile primite, rezultă că toţi membrii echipajului, inclusiv cei doi cetăţeni români, sunt sănătoşi, se mai arată în comunicat.
Cei doi marinari din Braşov, alături de ceilalţi 20 de colegi - un rus şi 19 filipinezi - lucrau pentru o companie din Grecia. Ei au plecat pe mare din luna noiembrie pe nava Saldanha, care transporta cărbuni între Malaezia şi Slovenia. Nu se ştie deocamdată suma care a fost cerută de răpitorii somalezi.
Piraţii somalezi sunt celebri în rândul marinarilor pentru că răpesc nave străine care circulă prin zona respectivă a Africii. Majoritatea sunt eliberate în urma plăţii unei recompense.
Aceasta nu este prima dată când marinari români sunt capturaţi de către piraţi.
La sfârşitul lunii ianuarie, un alt român a fost răpit de pe un petrolier aflat în Nigeria. Bărbatul a fost luat prizonier de bărbaţi înarmaţi, care au atacat petrolierul dintr-o ambarcaţiune rapidă.
Petrolierul, care transporta 4000 de tone de motorină, a pornit din Lagos şi se îndrepta spre un port din sudul Nigeriei. Incidentul a avut loc în largul Deltei Niger, rută folosită în mod frecvent pentru vasele ce transportă petrol.
Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close