Antena 3 CNN Actualitate Un nou dosar de corupție la Administraţia Spitalelor Bucureşti. Reacția instituției, după perchezițiile DNA

Un nou dosar de corupție la Administraţia Spitalelor Bucureşti. Reacția instituției, după perchezițiile DNA

Procurorii DNA au făcut percheziții marți, la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) și la spitalele Colțea și Sfântul Luca din subordinea acestei instituții, într-un nou dosar de corupție.

Un nou dosar de corupție la Administraţia Spitalelor Bucureşti. Reacția instituției, după perchezițiile DNA
Sursa foto: Hepta I Petrisor Iordan / Petrisor Iordan
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2023   •   17:14

Administrația Spitalelor București (ASSMB) susține că a pus la dispoziția procurorilor anticorupție toate înscrisurile și informațiile cerute la perchezițiile de marți.

DNA a cerut contracte de achiziție publică încheiate de către Cristian Plută.

"Astăzi, 12.12.2023, la sediul ASSMB a avut loc o acțiune a DNA care s-a concretizat în solicitarea unor documente, mai precis a unor contracte de achiziție publică încheiate, în cursul anului 2022, de către directorul general al instituției de la acea dată, Cristian Plută.

ASSMB susține întru totul activitatea procurorilor anticorupție și a pus la dispoziția acestora toate înscrisurile și informațiile solicitate, reiterând astfel, o dată în plus, sprijinul asumat de către instituția noastră pentru documentarea și verificarea legalității activităților întreprinse de către toți angajații”, a informat Administrația Spitalelor București într-un comunicat.

Citește și: Cine este șeful-moșier de la Ministerul Finanțelor anchetat de DNA. Averea sa a crescut considerabil în ultimii doi ani

Sursa citată susține că nu are informații suplimentare cu privire la obiectul verificărilor.

Procurorii DNA au făcut marți trei percheziții la sediile unor instituții într-un dosar în care se fac cercetări privind posibile fapte de corupție legate de implementarea unor servicii IT în spitale din capitală.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close