Antena 3 CNN Actualitate Dosar redeschis după 11 ani! Dovezile care arătă că sinuciderea unei fete de 17 ani ar fi fost o crimă

Dosar redeschis după 11 ani! Dovezile care arătă că sinuciderea unei fete de 17 ani ar fi fost o crimă

Dosar redeschis după 11 ani! Dovezile care arătă că sinuciderea unei fete de 17 ani ar fi fost o crimă
Sursa foto: foto: pixabay.com
08 Iul 2016   •   08:30

Un caz vechi de 11 ani va fi redeschis la Tribunal Iaşi după ce judecătorii de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului au decis că anchetatorii au făcut o treabă de mântuială. După doi ani de anchetă, în ciuda unor indicii care i-ar fi putut duce cu gândul spre o crimă, aceștia au dat verdictul de sinucidere, scrie Libertatea.

Totul a început pe 19 iulie 2005, când Mihai Pleșa a mers la Poliția Hârlău și a anunțat că fiica sa, Narcisa, a dispărut de acasă. După câteva ore, când a revenit în locuintă, Pleșa a găsit-o pe fată moartă în balcon.

„Reclamantul s-a întors acasă în jurul orelor 18:00 și a descoperit în balconul apartamentului sau cadavrul fiicei sale decedate. I-a scos o curea care se află în jurul gâtului acesteia. S-a dus la poliție, care a sosit la față locului la orele 18:45. Un ofițer de poliție, însoțit de un expert criminalist și de doi martori, a întocmit un proces-verbal și a făcut mai multe fotografii la locul faptei. A menționat că P.M.N. fusese găsită zăcând pe balcon, în spatele mai multor scaune, în poziție de șezut, cu capul așezat pe unul din scaune, că trupul nu prezența urme de violentă, dar că gambele erau murdare de noroi uscat, până la genunchi”, se arată în decizia CEDO.

Anchetatorii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă și l-au audiat pe tatăl feței, dar și pe cele două prietene care își petrecuseră jumătate de zi cu Narcisa la scăldat.

„La întoarcere, s-au decis să o ia pe o scurtătură prin pădure. Pe drum, fiica reclamantului și-a pierdut telefonul mobil, ceea ce a afectat-o mult. În plus, îndepărtându-se preț de câteva momente, s-a rănit și și-a murdărit hainele, alunecând în noroi. Cele două prietene ale acesteia i-au pus o pătură pe umeri pentru a o proteja. Dându-și seamă că nu au luat-o pe drumul cel bun, au hotărât să se întoarcă din drum, pentru a ajunge mai repede în oraș, au cerut ajutor și o persoană le-a dus cu căruța până în oraș”, menționează judecătorii de la CEDO.

Potrivit anchetatorilor, Narcisa a fost ajutată să ajungă în apartament de una dintre prietenele ei, în jurul orei 21:00. A ajutat-o să se dezbrace și să se bage în pat. Hainele murdare au fost băgate în mașină de spălat.

Totodată, oamenii legii au început să aibă suspiciuni și cu privire la Daniel Munteanu, un tânăr violent, cunoscut cu probleme penale în zonă Harlaului, care a povestit că și-a petrecut noaptea impreună cu Narcisa, într-un parc. După această declarație, a fost verificată variantă unui viol, însă nu au fost găsite urme de agresiune sexuală.

Situația a devenit confuză când chiar mama tinerei a mers și ea la poliție pentru a declară că îl suspectează pe fostul soț, Mihai Plesa, că și-a determinat fiica să se sinucidă.

În noiembrie 2005, prietenele Narcisei a șocat când au declarat că Daniel Munteanu ar fi încercat să le violeze într-un parc din Harlău, chiar în noaptea pe care el ar fi petrecut-o alături de victimă.

Continuarea, pe libertatea.ro.

×
Subiecte în articol: sinucidere
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close