Antena 3 Actualitate Dosarele DNA, aruncate în aer de decizia CCR privind interceptările. Kovesi: Avem nevoie de fonduri suplimentare

Dosarele DNA, aruncate în aer de decizia CCR privind interceptările. Kovesi: Avem nevoie de fonduri suplimentare

10 Mar 2016   •   08:29

Curtea Constituțională a României a decis că SRI nu este instrument de cercetare penală, prin urmare nu poate face interceptări în dosarele aflate pe rolul instanțelor.

Imediat după anunț, DNA și DIICOT au declarat că nu vor renunța la interceptări și că pot prelua această activitate, dar că au nevoie de fonduri suplimentare de la buget. Și nu sunt deloc bani puțini. DNA a cerut peste 10 milioane de euro iar DIICOT a cerut dublu pentru a suplini activitatea SRI.

Laura Codruța Kovesi a afirmat că pentru a respecta decizia CCR este nevoie de modificări privind structura de personal a DNA și de resurse umane și tehnice.

"În primul rând, avem nevoie de o suplimentare a numărului de polițiști care vor lucra în DNA, dar și o suplimentare a echipamentelor tehnice pe care le folosim, a softurilor, a procedurilor pentru a pregăti din punct de vedere profesional polițiștii care vor lucra în DNA — ceea ce implică o sumă de aproximativ 10 milioane de euro. În această sumă se include și necesitatea de a avea un spațiul suplimentar. (...) În principal, decizia Curții Constituționale obligă procurorii și polițiștii din poliția judiciară să procedeze personal la punerea în executare a autorizațiilor de supraveghere tehnică", a explicat Kovesi.

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close