Antena 3 CNN Actualitate Două sate din cea mai nordică comună a țării dispar

Două sate din cea mai nordică comună a țării dispar

Două sate din cea mai nordică comună a țării dispar
05 Ian 2016   •   17:21

Două sate din comuna botoşăneană Păltiniş ar putea dispărea complet ca urmare a depopulării, a declarat miercuri, pentru Agerpres, primarul Costel Romanescu.

Potrivit acestuia, numărul familiilor din satele Slobozia şi Cuzlău este foarte mic, iar într-o perioadă scurtă de timp, acestea ar putea să rămână nelocuite.

De altfel, primarul din cea mai nordică unitate administrativ- teritorială din ţară susţine că mai mult de o treime din casele de pe raza comunei Păltiniş sunt abandonate, fie ca urmare a decesului proprietarilor, fie ca urmare a plecării în străinătate a acestora.

'Cei tineri au plecat în străinătate şi nu s-au mai întors, iar bătrânii au dispărut pe cale naturală şi casele au rămas pustii. Majoritatea caselor se autodistrug, pentru că intervine şi uzura morală, mai ales că sunt făcute din chirpici sau lut', a afirmat Romanescu.

El precizează că imobilele abandonate nu au niciun preţ pe piaţa imobiliară, ele nefiind atractive, din cauza zonei foarte sărace, dar şi a lipsei locurilor de muncă.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close