Antena 3 CNN Actualitate Soluţia cu care dr. Adrian Marinescu ar scădea cazurile COVID. Nu e nevoie de lockdown

Soluţia cu care dr. Adrian Marinescu ar scădea cazurile COVID. Nu e nevoie de lockdown

Doctorul Adrian Marinescu, aflat în prima linie în lupta cu COVID-19, spune că are o soluţie alternativă la lockdown, astfel că nu ar trebui blocată toată ţara şi nici toată economia.

Soluţia cu care dr. Adrian Marinescu ar scădea cazurile COVID. Nu e nevoie de lockdown
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    31 Oct 2020   •   09:30

Medicul susţine că ar înlocui lockdownul cu izolarea celor infectaţi cu coronavirus și ar face testare masivă, asta în timp ce francezii, italienii şi spaniolii au anunţat restricţii dure, măsuri ce au fost urmate de proteste violente.

Dr. Marinescu: Aş înlocui lockdownul cu lucrurile pe care le presupune izolarea

"Aş înlocui lockdownul cu lucrurile pe care le presupune izolarea, mă interesează să îi izolez pe cei pozitivi şi acum aş testa cu ce pot, cu PCR şi cu teste rapide, să ajung ca în Marea Britanie cu 300.000 de teste pe zi, nouă ne-ar trebui 150.000 sau 200.000", spune medicul Adrian Marinescu.

Doctorul a răspuns şi la întrebarea cât mai rezistă sistemul medical în această pandemie de COVID, având un punct de vedere personal: 

"Răspunsul meu este ce măsuri trebuie să iau în mod dinamic ca să nu ajung în punctul în care totul intră în colaps? Un calcul pe hârtie îmi spune că am un anumit număr de infectări într-o zi în Capitală, ştiu ce a fost în ultimele două săptămâni, ştiu ce va fi într-o săptămână-două, e destul de simplu să îmi dau seama de câte locuri am nevoie în mod real, asta se poate face la nivel de statistică: câte spitale, câte locuri la ATI pentru a nu intra într-un colaps peste două săptămâni".

Situaţia COVID în Bucureşti

Până vineri, 30 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 235.586 de cazuri de COVID şi 6.867 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS CoV-2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.236. Dintre acestea, 917 sunt internate la ATI.

Vineri, în Bucureşti rata de infectare a ajuns la 3,78.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: lockdown
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close