Antena 3 CNN Actualitate Dr. Adrian Marinescu: Riscul să apară focare de COVID în Bucureşti va fi mare şi greu de gestionat. La ATI, se vor selecta bolnavii

Dr. Adrian Marinescu: Riscul să apară focare de COVID în Bucureşti va fi mare şi greu de gestionat. La ATI, se vor selecta bolnavii

Cazurile noi de coronavirus "au explodat" sâmbătă în Capitală, potrivit celui mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică, iar medicii din linia întâi spun că sunt riscuri să fie focare în Bucureşti și situaţia să devină greu de gestionat.

Dr. Adrian Marinescu: Riscul să apară focare de COVID în Bucureşti va fi mare şi greu de gestionat. La ATI, se vor selecta bolnavii
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    05 Sep 2020   •   17:20

Peste 350 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în Bucureşti în numai 24 de ore, iar medicii spun că, în aceste condiţii, va fi presiune mare pe sistem şi riscuri la ATI.

Adrian Marinescu: risc mare să apară focare în Bucureşti

"Aşa cum am văzut în ultimul timp, există regiunile roşii din ţară, mai ales la nivel de Capitală, şi asta începe să devină o regulă. Este clar că e o zonă aglomerată, oamenii vin în contact unii cu ceilalţi, au fost şi concediile, oamenii s-au întors, dar vom vedea că şi în momentul în care nu vom avea concedii, riscul să apară focare în Bucureşti va fi mare.

Nu pot să nu mă gândesc că acest număr mare de infectări va fi greu de gestionat, pentru că sunt aceleaşi spitale dedicate COVID-19, e aceeaşi presiune care era şi până acum şi va fi destul de greu", a spus medicul infecţionist Adrian Marinescu, sâmbătă, la Antena 3.

Dr. Marinscu: Vor creşte cazurile la ATI

În Capitală, au fost anunţate sâmbătă 352 de cazuri de COVID, iar luna aceasta va începe şcoala, pe 14 septembrie, şi vom avea şi alegeri locale, pe 27 septembrie. Întrebat dacă ne putem aştepta la un val suplimentar de îmbolnăviri, medicul nu a negat acest scenariu.

"Riscul există, dar cele două situaţii sunt controlate sau aşa ar trebui să fie, pentru că sunt nişte măsuri care ar trebui să fie stricte (...) se va vedea la două săptămâni după ce încep şcolile", a spus dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Capitală.

"Riscul e să fie această creştere pas cu pas pentru pacienţii care sunt la ATI, iar asta înseamnă de acolo se vor selecta şi formele severe şi care vor avea o evoluţie proastă", a atenţionat medicul Marinescu, cel care se află în linia întâi în lupta cu coronavirusul.

În ce priveşte virusul Sars CoV-2, medicul a precizat că în prezent acesta a suferit 38 de mutaţii, iar simptomatologia nu a suferit schimbări.

Explozie de cazuri noi în Bucureşti

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.269 noi de cazuri de infectare cu coronavirus din 22.830 de teste, ceea ce înseamnă o rată de 5,67.

Se observă o explozie de cazuri noi de COVID-19 în Bucureşti, respectiv 352 de cazuri. De asemenea, 38 de români au murit în ultimele 24 de ore, infectați cu coronavirus, iar 476 se află în stare gravă în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Analizele au mai arătat că 545 de persoane sunt pozitive la retestare.

Până astăzi, 5 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 93.864 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus (COVID – 19) şi 3.850 de persoane au decedat.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close