Antena 3 CNN Actualitate Dr. Monica Pop, sfat pentru pacienţi: "Solicitaţi şi păstraţi aceste documente. Este dreptul vostru"

Dr. Monica Pop, sfat pentru pacienţi: "Solicitaţi şi păstraţi aceste documente. Este dreptul vostru"

Medicul Monica Pop face apel la toţi pacienții, dar şi la medici ca în urma consultațiilor oficiale să se emită toate documentele necesare. "Eu nu mai primesc pacienți care au mai fost la consult, dar nu mai au actele. Sănătatea trebuie respectată", a spus medicul oftalmolog.

Dr. Monica Pop, sfat pentru pacienţi: "Solicitaţi şi păstraţi aceste documente. Este dreptul vostru"
de Claudia Popovici    |    10 Apr 2022   •   20:18

Medicul oftalmolog Monica Pop le reamintește atât pacienților cât şi medicilor că actele medicale trebuie furnizate după fiecare consultație oficială.

Ea subliniază că nu va mai accepta la consultație pacienții care nu au toate actele medicale motivând că nu se poate evalua corect o stare de sănătate în lipsa unui istoric medical complet. 

În acest context, medicul oftalmolog Monica Pop a spus: 

"Documentele medicale nu se pierd. Păstrați-le neapărat!

Toți medicii, după consultații oficiale,(urgente sau programați, cu trimitere,) din cabinete, spitale, camere de gardă, policlinici, publice sau private, au OBLIGAŢIA de a da pacientului o fișă (cu antet,) care să conțină diagnosticul, starea prezentă şi indicațiile (de tratament, rețete, investigații, trimitere, tot ce este necesar), parafate.

E foarte important şi să le primiți, dar şi să nu le pierdeți. Şi să le prezentați,la nevoie, pentru continuarea tratamentelor, controale şi comparații, (chiar după ani) medicilor de familie şi specialiștilor la care vă programați", scrie medicul Monica Pop pe pagina sa de socializare. 

"Eu nu mai primesc pacienți care au mai fost dar nu mai au actele"

"Eu nu mai primesc pacienți care au mai fost dar nu mai au actele. Nici dacă sunt foarte apropiați. Îmi pare rău!

Și starea lor de sănătate, dar şi munca medicului trebuie respectate! Cum poți compara, ca medic, o stare prezentă cu cea " veche"? E mai bine? E mai prost? Nu ai cum să ții minte la atâția pacienți! Şi, e şi o problemă de seriozitate şi de respect!(...)

Nu au nicio justificare nici medicii care nu le dau,( deși e obligația lor), nici pacienţii care nu le cer( deși e dreptul lor) si pleacă fără şi , cu atât mai puțin cei care le pierd", spune medicul oftalmolog Monica Pop. 

×
Subiecte în articol: Dr. Monica Pop acte analize medicale
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close