Antena 3 CNN Actualitate Dr. Radu Ţincu, despre riscurile consumului de ketamină: "Mi se pare extrem de grav"

Dr. Radu Ţincu, despre riscurile consumului de ketamină: "Mi se pare extrem de grav"

Radu Ţincu, medic toxicolog, a explicat ce efecte are ketamina şi ce implicații grave ar putea avea declaraţiile lui Elon Musk care a recunoscut că ia această substanță de două ori pe săptămână, împotriva depresiei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mar 2024   •   23:36

Potrivit medicului Radu Ţincu, ketamina este pe locul trei la nivelul spațiului european în lista drogurilor recreaționale şi ar exista o producție de ketamină în mod fraudulos paralelă care este pusă la dispoziția populaţiei. Mai mult, medicul crede că declaraţiile lui Elon Musk pot aveam implicații negative.

"Ketamina este o substanță anestezică. Ea a fost inițial folosită în anestezia generală. Este încă utilizată în anestezia umană, dar mai ales veterinară. Este un anestezic disociativ, adică produce o decuplare a percepției de durere, însă în ultimii ani a intrat și pe lista substanțelor antidepresive, evident, în doze mult mai mici. Se folosește astăzi la anumiți pacienți la care medicația antidepresivă nu funcționează. Ei pot recurge și la administrarea de ketamină în doze mici, ketamină, care îmbunătățește simptomatologia asociată depresie.

Însă ceea ce mi se pare extrem de grav este că un astfel de personaj extrem de popular, ca Elon Musk, a venit să spună că folosește ketamină de două ori pe săptămână pentru a avea o stare psihică mai bună. Va produce un efect major la nivelul populație, oamenii vor înțelege că pot folosi ketamina pe post de medicament care aduce bun la dispoziție și o stare psihică mai bună.

Ketamina este pe locul trei la nivelul spațiului european în lista drogurilor recreaționale. Iar în România, un raport al Agenției Naționale Antidrog, care a fost dat publicități săptămâna trecută, arată că în București, ketamina este primul doc folosit și a fost identificat în apele reziduale.

Există o distribuție paralelă dincolo de cea din spitale, atâta timp cât este identificată la nivelul spațiului european pe locul trei, după marihuana și cocaină la utilizare, înseamnă că există o producție de ketamină în mod fraudulos paralelă care este pusă la dispoziția populaţiei.

Studiul vizează patru substanțe care au fost identificate în apele reziduale pe perioada weekend-ului într-adevăr, cocaina este pe primul loc, însă pe perioada săptămânii, de luni până duminică, ketamina a fost identificată ca fiind prezentă în mod constant.

Persoanele aflate în sevraj sunt capabile de orice acte și de violență, și de agresiune și auto-agresiune, pentru că până la urmă, sevrajul reprezintă o stare în care respectiva persoană nu poate să-și controleze dorința de a-și administra respectiva substanță.

Însă, întorcându-ne la ketamină ne amintim că acum câteva luni a murit un actor la Hollywood, care se afla în tratament cu ketamină și care a combinat această ketamină cu alte substanțe psihoactive și a fost găsit decedat în urma unei unui stop cardiac, fiind o suprasolicitare a acordului.

Prezentarea din partea unui personaj ca Elon Musk a utilizării ketaminei creează, dacă vreți, o rumoare în societate, iar oamenii cu siguranță vor dori să fie tratați la fel ca cel mai bogat om de pe planetă", a spus medicul Radu Ţincu la Antena 3 CNN. 

 

×
Subiecte în articol: Elon Musk Dr. Radu Ţincu ketamină
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close