Antena 3 CNN Actualitate Dr. Radu Ţincu, despre efectele periculoase ale injecţiei care reduce foamea: "Există riscul de a fi păcăliţi"

Dr. Radu Ţincu, despre efectele periculoase ale injecţiei care reduce foamea: "Există riscul de a fi păcăliţi"

Farmaciile sunt luate de asalt de românii care vor să slăbească. Medicul toxicolog Radu Ţincu, a explicat care sunt riscurile utilizării injecțiilor care reduc foamea.

Dr. Radu Ţincu, despre efectele periculoase ale injecţiei care reduce foamea: "Există riscul de a fi păcăliţi"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    25 Mar 2023   •   17:37

Vorbim despre o injecție care face furori în România. Injecția care reduce senzația de foame este noua modă a curelor de slăbire. Farmaciile au fost luate cu asalt de românii care vor să slăbească şi femei și vor și bărbați deopotrivă.

Este un tratament care se eliberează pe bază de prescripție medicală, dar oamenii nu țin cont de asta și au început să caute tratamentul pe rețelele sociale. Unele femei care deja au încercat această injecție să plâng că încep să ia în greutate pentru că nu mai găsesc medicamentul respectiv.

Substanța activă este liraglutind, aprobată într-un alt dozaj și sub o altă denumire comercială pentru tratamentul obezității în Europa, în 2015 

Radu Ţincu, medic toxicolog, a explicat ce efecte periculoase a această injecție care reduce senzația de foame.

"Este absurd să începem un tratament medical cu un medicament care acționează pe de o parte la nivelul creierului și reduce această senzație de foame, acționând undeva la nivelul hipocampului.

Modifică de asemenea metabolismul energetic și acționează și periferic, undeva la nivelul nervului vag, astfel încât senzația de foame care vine de la nivel de la nivelul stomacului este redusă.

E nevoie de aprobare medicală, este nevoie de recomandare medicală. Medicamentul este aprobat, nu discutăm de un medicament minune.

Este o substanță aprobată în Uniunea Europeană pentru tratamentul obezității și nu doar a obezității, ci a și complicațiilor care derivă din obezitate. Și aici discutăm de steatohepatită, steatoză hepatică, sindrom de apnee în somn, toate complicațiile pe care le determină luarea în greutate. Dar trebuie să spunem faptul că medicamentul este eficient atâta timp cât este administrat.

El trebuie să se facă sub supraveghere medicală și întotdeauna inițiem tratamentul după o evaluare medicală metabolică.

Medicul diabetolog și de boli de nutriție trebuie să fie cel care pune diagnosticul și recomandă acest tratament.

Mai mult decât atât, faptul că deja se caută pe rețelele de socializare medicamentul predispune la riscul de a fi păcăliți, pentru că putem să cumpărăm un medicament care nu conține aceeași substanță sau care conține alte substanțe cu efecte similare și acest lucru poate duce la apariția toxicității", a spus medicul Radu Ţincu, toxicolog, în emisiunea News Magazine de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Dr. Radu Ţincu injectie foame farmacii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close