Antena 3 CNN Actualitate Dr. Radu Ţincu: "Măsurile vor încetini ritmul de propagare a variantei Omicron şi ne vor da timp pentru a obţine mai multe informaţii"

Dr. Radu Ţincu: "Măsurile vor încetini ritmul de propagare a variantei Omicron şi ne vor da timp pentru a obţine mai multe informaţii"

Radu Ţincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, a comentat primele măsuri decise de autorități după confirmarea variantei Omicron în România.

Dr. Radu Ţincu: "Măsurile vor încetini ritmul de propagare a variantei Omicron şi ne vor da timp pentru a obţine mai multe informaţii"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    05 Dec 2021   •   16:23

Ședința de urgenţă de la Guvern s-a încheiat. Oficialii au anunţat ce restricții se vor introduce în România, după ce au fost confirmate două cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

Astfel, pentru limitarea răspândirii variantei Omicron, persoanele care vin din afara UE în România vor trebui să prezinte un test PCR făcut cu cel puțin 48 de ore înainte. România va introduce formularul de localizare a pasagerilor, pentru toți pasagerii care intră în țară, din 20 decembrie.

De asemenea, persoanele din afara UE care nu sunt vaccinate vor intra în carantină timp de 10 zile.

Întrebat cum vede aceste măsuri Radu Ţincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, a precizat: 

„Măsurile sunt destinate în a încetini ritmul de propagare a acestei variante virale, pentru a da timp. Oamenii de știința ne-au cerut un răgaz de două-trei săptămâni pentru a putea răspunde la întrebările legate de sensibilitatea acestei variante virale în faţa anticorpilor, fie că discutăm de cei produși prin boala, fie că discutăm de cei produși prin vaccinare şi despre agresivitatea acestei variante virale.

Toate măsurile sun menite să încetinească cât mai mult ritmul de propagare a acestei variante virale. Suntem cu toții absolut convinși că orice măsură oriunde am aplica-o în orice ţară sau oricât de restrictivă ar fi nu va putea să oprească răspândirea acestei variante virale, dar ne va da un răgaz pentru a putea să primim informaţiile. Sunt măsuri bune.

Sunt măsuri care încearcă să testeze pe cei care vin din zonele roșii, din zonele de focar, iar cei nevaccinaţi să fie testați suplimentar pentru că reprezintă un risc suplimentar de transmitere a acestei variante. Iar localizarea pacienților era un element care, din punctul meu de vedere, trebuia introdus mai de mult.

E o metodă pentru ca autorităţile să poată efectua acea anchetă epidemiologică. În absenta unui certificat de localizare nu poţi să stabilești contactul pe care persoana respectivă l-a avut în avion sau în autocar în momentul în care a venit în România", a spus medicul Radu Țincu la Antena 3, despre măsurile decise de autorități după confirmarea variantei Omicron în România.

 

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close