Antena 3 CNN Actualitate Dr. Streinu Cercel, anunţ îngrijorător în plină pandemie de COVID. Ce se întâmplă la Institutul Matei Balş

Dr. Streinu Cercel, anunţ îngrijorător în plină pandemie de COVID. Ce se întâmplă la Institutul Matei Balş

Managerul Institutului Matei-Balș din București, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a anunțat, marţi, că în acest moment, nu mai sunt locuri disponibile pentru bolnavii de coronavirus în unitatea medicală pe care o conduce.

Dr. Streinu Cercel, anunţ îngrijorător în plină pandemie de COVID. Ce se întâmplă la Institutul Matei Balş
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    22 Sep 2020   •   16:15

"Din păcate, noi nu avem la Balş locuri disponibile. Este o muncă titanică, nimeni nu a plecat în concediu pentru a salva cât mai multe vieţi. Sunt 18 copii internaţi la Balş cu COVID, însă nu au forme grave", a spus dr. Adrian Streinu-Cercel, potrivit libertatea.ro.

Prof. Cercel: Noi nu avem multe decese - 4.000 şi peste 100.000 de bolnavi

Anunțul profesorului Cercel vine în contextul în care numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut din nou. În ultimele 24 de ore, 1.059 de persoane s-au infectat de COVID. 

Chiar și în aceste condiții, managerul Institutului Matei-Balș spune că sistemul medical de sănătate a funcționat bine în România, deoarece "noi nu avem mai multe decese. Avem 4.000 de decese, dar şi 100.000 de îmbolnăviri".

Prof. Streinu-Cercel: Un infectat poate îmbolnăvi 40 de oameni 

În context, medicul a atras atenţia, din nou, asupra importanței purtării măștilor de protecție. "Dacă lumea va înţelege că masca face diferenţa nu vom avea multe cazuri. În decurs de 12 zile de la o persoană infectată putem avea 40 de persoane infectate. Eu dau un singur sfat: cei care vor să se protejeze trebuie să poarte mască", a spus medicul.

În plus, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel recomandă să ne vaccinăm antigripal, mai ales că ne aflăm în plină pandemie de coronavirus. 

"Iarna va aduce şi virusul gripal. În momentul de faţă circulă şi virusul care provoacă guturaiul. În luna octombrie trebuie să ne vaccinăm antigripal", a mai spus Adrian Streinu-Cercel.
 

×
Subiecte în articol: Adrian Streinu-Cercel coronavirus
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close