Antena 3 CNN Actualitate Dragnea: Intrarea în insolvență a TVR s-ar putea să fie singura soluție

Dragnea: Intrarea în insolvență a TVR s-ar putea să fie singura soluție

Dragnea: Intrarea în insolvență a TVR s-ar putea să fie singura soluție
Sursa foto: Foto: Facebook / Liviu Dragnea
04 Mar 2016   •   23:53
Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri seara, la Bistrița-Năsăud, că intrarea TVR în insolvență ar putea să fie singura soluție de salvare a televiziunii publice, informează agerpres.ro.
 
"Am discutat cu domnul Tăriceanu. S-ar putea să fie singura soluție. Obiectivul nostru rămâne același, să salvăm TVR. Deja colegii noștri au început să elaboreze amendamentele la lege, în așa fel încât, chiar dacă intră în insolvență, să nu poată să meargă mai departe, spre faliment. O să aprobăm o situație specială pentru TVR, pentru că este instituție de interes național, de interes public. Este păcat că s-a ajuns aici și că Guvernul nu vrea să se implice", a spus Dragnea.
 
Liderul social-democrat a ținut să precizeze să partidul său este interesat de depolitizarea conducerii TVR și de desemnarea unui manager în baza unui concurs organizat de Consiliul de Administrație, iar această depolitizare ar trebui extinsă și la radioul public.
 
Întrebat dacă se impune majorarea taxei radio-TV pe care o plătește populația, Liviu Dragnea a spus că nu susține o astfel de inițiativă.
 
"Eu nu susțin și nu sunt de acord cu majorarea taxei pe care o plătește populația pentru TVR. Categoric nu, nu mai e nevoie să punem taxe. Dacă nu găsim altă soluție, rămânem la soluția insolvenței. Acolo trebuie o altă abordare managerială, dar nu putem să punem populația să plătească neperformanța. PSD nu susține majorarea taxei", a declarat Dragnea.
 
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că luni va finaliza un set de măsuri legislative pentru modificarea Legii de funcționare a SRTV, care să permită televiziunii publice să intre în insolvență.
 
"Până luni, voi pregăti pachetul de modificări legislative la Legea de funcționare a Televiziunii, în așa fel încât această procedură să poată să fie demarată, procedura de insolvență, care apără televiziunea de creditori într-o anumită formulă. Vreau să fac o mică paranteză. Legea insolvenței poate să ducă, pentru societățile comerciale, inclusiv la faliment. Ei bine, voi pune o prevedere explicită potrivit căreia televiziunea publică să nu poată să fie declarată în faliment, având în vedere că este o instituție de interes public", a scris Tăriceanu vineri pe pagina sa de Facebook.
 
El a precizat, într-o emisiune la TVR, că a avut o reuniune cu specialiști în insolvență pentru "a analiza soluția fezabilă (...) pentru o salvare și redresare a televiziunii, care, însă, trebuie să fie acompaniată de o acțiune a Guvernului".

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea insolventa TVR
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close