Antena 3 CNN Actualitate Milionarul Dragoș Săvulescu nu va fi extrădat! Judecătorii italieni au decis

Milionarul Dragoș Săvulescu nu va fi extrădat! Judecătorii italieni au decis

Milionarul Dragoș Săvulescu va rămâne în Italia. Acesta nu va fi extrădat.

Milionarul Dragoș Săvulescu nu va fi extrădat! Judecătorii italieni au decis
de Laura Dinu    |    01 Dec 2020   •   10:10

Decizia judecătorilor din peninsulă a rămas definitivă după ce procurorii italieni nu au făcut apel la prima decizie a instanței. 

Ministrul italian al Justiției a declarat pentru o publicație din România că s-au dat, în cazul lui Dragoș Săvulescu, 2 decizii în acest an. 

Mai întâi, pe 15 septembrie, Curtea de Apel din Napoli a refuzat extrădarea lui Dragoș Săvulescu și a dispus recunoașterea și executarea pedepsei acestuia de 5 ani și 6 luni, din România. 

Mai mult decât atât, pe 13 octombrie, după ce această decizie a rămas definitivă din cauza faptului că procurorii italieni nu au făcut apel, la cererea avocaților milionarului, Curtea de Apel a aplicat o grațiere, un decret prin care pedeapsa a fost redusă cu 3 ani. Așadar, Dragoș Săvulescu va trebui să execute doar 2 ani și 6 luni de închisoare. 

Care este motivarea Curții de Apel

În motivarea deciziei Curții de Apel din Napoli, judecătorii italieni spun că Dragoș Săvulescu are afaceri în Italia, vorbește limba italiană și nu se impune ispășirea pedepsei în România.

„Persoana urmărită vorbeşte curent limba italiană, locuieşte în San Fermo della Battaglia (provincia Como) în strada Mazzini nr. 7, unde are închiriat un imobil, este titularul unui contract de închiriere a unui alt imobil în Milano, în strada Manzoni nr. 14, este proprietarul unei locuinţe în Milano, în strada Pirelli, se află în Italia cel puţin din luna mai a anului 2018, locuieşte în Italia împreună cu soţia Martini Anjela (conform documentaţiei administrate la dosar)”, se arată în motivarea judecătorilor, potrivit Libertatea. 

Dragoș Săvulescu, eliberat de Poliția din Napoli

În luna ianuarie, fostul acționar de la Dinamo Dragoș Săvulescu a fost eliberat din arestul poliției italiene, deși este urmărit internațional.

Asta după ce, în urmă cu mai puțin de două săptămâni, se predase la poliția din Napoli, însoțit de avocat.

La acel moment, judecătorii din Peninsulă nu i-ar fi impus restricții și nici nu l-au obligat să achite vreo cauțiune.

Anul trecut, în februarie, Dragoș Săvulescu a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, alături de fostul primar al Constanței Radu Mazăre și de Cristi Borcea, in dosarul retrocedărilor de plaje.

×
Subiecte în articol: Dragoș Săvulescu
Parteneri
Primele imagini cu Regele Charles la picnicul de la Valea Zălanului
x close