Antena 3 CNN Actualitate Dumitru Iliescu îi cere lui Traian Băsescu să probeze acuzaţiile legate de arhiva DGIPI

Dumitru Iliescu îi cere lui Traian Băsescu să probeze acuzaţiile legate de arhiva DGIPI

Dumitru Iliescu îi cere lui Traian Băsescu să probeze acuzaţiile legate de arhiva DGIPI
20 Oct 2009   •   18:49

Fostul general Dumitru Iliescu îi cere lui Traian Băsescu să-şi ceară scuze public pentru acuzaţiile pe care i le-a adus privind arhiva DGIPI. Şefului statului a acuzat că arhiva serviciului a fost pusă la dispoziţia mai multor persoane politice.

Fostul general Dumitru Iliescu i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să facă publice dovezile care să ateste că o parte dintre documentele din arhiva DGIPI au ajuns la el.

Dumitru Iliescu susţine că scandalul a fost provocat de o parte din conducerea Serviciului Român de Informaţii. În plus, fostul general susţine că mai multe persoane din SRI au vrut să-l şantajeze.

Dumitru Iliescu a dat asigurări că nu a primit niciun fel de document de la DGIPI.

Fostul general susţine că intenţionează să facă plângere penală împotriva Serviciului Român de Informaţii. Purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru, nu a dorit să comenteze acuzaţiile.

De la şeful statului, Dumitru Iliescu aşteaptă doar să-şi ceară scuze în mod public pentru că l-a acuzat pe nedrept. Democrat-liberalii spun însă că Traian Băsescu a vrut doar să tragă un semnal de alarmă asupra consecinţelor pe care le pot avea scurgerile de informaţii.

De cealaltă parte, social-democraţii sunt convinşi că preşedintele încearcă să arunce o pată neagră pe imaginea PSD-ului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1 TV, că afirmaţiile lui Marian Vanghelie despre arhiva DGIPI pot fi reale, deoarece fostul ministru de Interne, Dan Nica, a pus acest serviciu secret la dispoziţia preşedintelui PSD Bucureşti, a lui Mitică Iliescu şi Cătălin Voicu.




Antena 3


×
Subiecte în articol: general DGIPI SRI
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close