Dumitru Iliescu îi cere lui Traian Băsescu să probeze acuzaţiile legate de arhiva DGIPI

20 Oct 2009   •   18:49
Dumitru Iliescu îi cere lui Traian Băsescu să probeze acuzaţiile legate de arhiva DGIPI

Fostul general Dumitru Iliescu îi cere lui Traian Băsescu să-şi ceară scuze public pentru acuzaţiile pe care i le-a adus privind arhiva DGIPI. Şefului statului a acuzat că arhiva serviciului a fost pusă la dispoziţia mai multor persoane politice.

Fostul general Dumitru Iliescu i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să facă publice dovezile care să ateste că o parte dintre documentele din arhiva DGIPI au ajuns la el.

Dumitru Iliescu susţine că scandalul a fost provocat de o parte din conducerea Serviciului Român de Informaţii. În plus, fostul general susţine că mai multe persoane din SRI au vrut să-l şantajeze.

Dumitru Iliescu a dat asigurări că nu a primit niciun fel de document de la DGIPI.

Fostul general susţine că intenţionează să facă plângere penală împotriva Serviciului Român de Informaţii. Purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru, nu a dorit să comenteze acuzaţiile.

De la şeful statului, Dumitru Iliescu aşteaptă doar să-şi ceară scuze în mod public pentru că l-a acuzat pe nedrept. Democrat-liberalii spun însă că Traian Băsescu a vrut doar să tragă un semnal de alarmă asupra consecinţelor pe care le pot avea scurgerile de informaţii.

De cealaltă parte, social-democraţii sunt convinşi că preşedintele încearcă să arunce o pată neagră pe imaginea PSD-ului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1 TV, că afirmaţiile lui Marian Vanghelie despre arhiva DGIPI pot fi reale, deoarece fostul ministru de Interne, Dan Nica, a pus acest serviciu secret la dispoziţia preşedintelui PSD Bucureşti, a lui Mitică Iliescu şi Cătălin Voicu.
Antena 3


Parteneri
x close