Antena 3 CNN Actualitate Duşa: Cei doi militari din Afganistan NU au murit din cauza unei explozii, ca până acum

Duşa: Cei doi militari din Afganistan NU au murit din cauza unei explozii, ca până acum

Duşa: Cei doi militari din Afganistan NU au murit din cauza unei explozii, ca până acum
Sursa foto: foto: Agerpres
07 Mai 2016   •   16:49

Cei doi militari români din Afganistan nu şi-au pierdut viaţa ca şi ceilalţi de până acum din cauza unei explozii, ci dintr-o altă cauză, a afirmat sâmbătă fostul ministru al Apărării Mircea Duşa, care a transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

"Incidentele astea, până acum, s-au întâmplat ca urmare a exploziei unui dispozitiv improvizat. De această dată a fost un eveniment de alt gen şi sigur Ministerul Apărării va face precizările de rigoare", a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Mircea Duşa.

Întrebat la ce se referă exact atunci când afirmă că "a fost un eveniment de alt gen", el a spus: "Las totuşi să facă precizările Ministerul Apărării".

Potrivit lui Duşa, peste 640 de militari români se află în misiune în Afganistan.

"Este un eveniment trist. Vreau să transmit condoleanţe familiilor. Peste 640 de militari români se află în misiune în Afganistan. (...) România şi-a asumat rolul de a continua misiunea în Afganistan", a declarat Mircea Duşa.

Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, ora 10,45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, a informat un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, în urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniţi, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi imediat la spitalul militar cel mai apropiat.

Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă şi urmează să fie transferat la un spital din Germania, precizează MApN.

Conform sursei citate, familiile victimelor au fost anunţate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, îi va avansa la gradul de sublocotenent post-mortem pe plutonierul Iulian Dumitrescu şi pe sergentul Adrian Vizireanu, a mai informat MApN.

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close