Antena 3 CNN Actualitate E oficial. Gabriel Oprea a demisionat din Guvern

E oficial. Gabriel Oprea a demisionat din Guvern

E oficial. Gabriel Oprea a demisionat din Guvern
09 Noi 2015   •   14:17

Vicepremierul Gabriel Oprea a demisionat din Guvern, după ce săptămâna trecută anunţase că nu va mai participa la şedinţele Executivului. De altfel, Oprea îşi delegase toate atribuţiile către secretarul de stat Ilie Botoş.

Demisia lui Gabriel Oprea din funcția de viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne a ajuns la Biroul permanent al Senatului, ea fiind datată 6 noiembrie și având rezoluția favorabilă a premierului interimar Sorin Cîmpeanu.

"Am luat și noi act, din partea Guvernului, de această demisie adresată premierului interimar, demisia din funcția de viceprim-ministru pentru securitate națională și din cea de ministru de Interne și (...) delegarea atribuțiilor domnului secretar de stat Ilie Botoș. Demisia este din 6 noiembrie și are rezoluția favorabilă a premierului interimar", a afirmat vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru, potrivit Agerpres. 

El a explicat că, din motive formale, este posibil ca demisia "să nu fi apărut în Monitorul Oficial, iar președintele să nu fi emis decretul respectiv".

"E o chestiune care ține de formalism și cred că astăzi Administrația Prezidențială va emite și decretul respectiv", a spus Chelaru.

Numele lui Oprea a fost scos deja de pe pagina de internet a Guvernului. 

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu preia şi conducerea interimară a Ministerului de Interne, precum şi funcţia de vicepremier, după demisia lui Gabriel Oprea din Guvern.

 

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea demisie guvern
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close