Antena 3 CNN Actualitate Ecaterina Andronescu a propus desfiinţarea formei de învăţământ la distanţă la Universitatea Spiru Haret

Ecaterina Andronescu a propus desfiinţarea formei de învăţământ la distanţă la Universitatea Spiru Haret

Ecaterina Andronescu a propus desfiinţarea formei de învăţământ la distanţă la Universitatea Spiru Haret
Sursa foto: Ecaterina Andronescu
08 Aug 2009   •   16:38

Ministrul Ecaterina Andronescu a propus desfiinţarea formei de învăţământ la distanţă la Universitatea Spiru Haret. Reprezentanţii Ministerului au făcut verificări la instituţie şi au constatat, spre exemplu, că există 9.600 de licenţiaţi care "niciodată nu au avut activitate de laborator". Ministrul a prezentat în şedinţa de Guvern de sâmbătă concluziile raportului rezultat în urma controlului făcut la Spiru Haret. Iată care sunt acestea:

1. Intrarea în lichidare a programelor de studiu la forma de învăţământ la distanţă. Studenţii înmatriculaţi la această formă de învăţământ urmează să finalizeze studiile la alte programe acreditate.

2. Desfiinţarea centrelor teritoriale din ţară, în care se desfăşoară activităţi de învăţământ la distanţă.

3. Interzicerea desfăşurării de activităţi în centrele din străinătate

4. Invalidarea Cartei universitare existente şi elaborarea unei Carte noi, conform legislaţiei în vigoare.

5. Elaborarea şi adoptarea în senat a unui nou regulament privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru o nouă conducere a Universităţii Spiru Haret cu respectarea dispoziţiilor în vigoare

6. Organizarea alegerilor structurilor de conducere la toate nivelurile, în conformitate cu noua Cartă şi cu noul regulament

7. Actualizarea tuturor regulamentelor Universităţii Spiru Haret în conformitate cu Carta şi cu legislaţia în vigoare

8. Invalidarea tuturor titlurilor ştiinţifice de conferenţiarşi profesor universitar conferite de Spiri Haret fără respectarea procedurilor legale.

9. organizarea procesului de învăţământ în conformitate cu prevederile legale. Completarea documentelor de studii în conformitate cu legislaţia în vigoare.

10. Referitor la absolvenţii care au finalizat studiile la specializarea Drept, cu o durată de trei ani, ce corespunde numărului de 180 de credite de studii transferabile, conform legii, se impune completarea la 240 de credite de studii transferabile cu îndeplinirea tuturor obligaţiilor profesionale din planurile de învăţământ şi susţinerea examenului de licenţă.

11. Corelarea cifrelor de şcolarizare cu elemente legate de capacitatea instituţională şi reducerea lor astfel încât să fie asigurate standardele naţionale de asigurare a calităţii.

12. Retragerea dreptului de a organiza examen de licenţă pentru Universitatea Spiru Haret până la finalizarea evaluării instituţionale externe de către ARACIS

13. Monitorizarea Universităţii Spiru haret, în baza metodologiei elaborate de Ministerul Educaţiei, conform legii, pe o perioadă de trei ani.

14. intrarea imediată în proces de evaluare instituţională, de evaluare a tuturor programelor de studii autorizate în vederea acreditării sau de evaluare periodică pentru cele acreditate.

15. În cazul în care Universitatea nu aplică măsurile prezentate mai sus, în vederea intrării în legalitate, Ministerul va declanşa procedurile de intrare în lichidare.

Ecaterina Andronescu a adăugat că Ministerul este dispus să acorde Universităţii Spiru Haret tot sprijinul de care are nevoie în procesul de intrare în legalitate.



Antena 3

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close