Antena 3 CNN Actualitate Educație În aproape trei luni de mandat, ministrul Anisie a înlocuit jumătate din inspectorii şcolari

În aproape trei luni de mandat, ministrul Anisie a înlocuit jumătate din inspectorii şcolari

Inspectorii școlari generali numiți de ministrul liberal al Educației, Monica Anisie, continuă la nivel local seria numirilor politice din învățământ.

În aproape trei luni de mandat, ministrul Anisie a înlocuit jumătate din inspectorii şcolari
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
de M.Z.    |    24 Ian 2020   •   10:59

O documentare realizată de jurnaliştii dela0.ro arată că șase inspectorate județene au schimbat în ultima lună 41 de inspectori școlari de specialitate și directori școlari.

Schimbările sunt făcute pe criterii de competență, a susținut premierul liberal Ludovic Orban.

Însă în peste 60% din cazurile investigate, calitatea de membru sau simpatizant PNL a fost motorul fundamental al înlocuirilor operate.

Schimbări în guvernul Orban: PSD-işti înlocuiţi cu PNL-işti

Chiar dacă premierul Ludovic Orban se laudă că partidul pe care îl conduce readuce competența în instituțiile publice, multe dintre schimbările din Educaţie şi nu numai (prefecţi, secretari de stat) s-au făcut prin înlocuirea unor oameni de la PSD cu cei de la PNL.

La începutul lunii noiembrie 2019, PNL începea marea epurare. Atunci a fost făcută publică o listă cu aproape 40 de secretari de stat şi consilieri PSD care au fost înlăturaţi din Guvern.

Nici Agenția Națională de Cadastru nu a fost ocolită de schimbări. Un PNL-ist cu afaceri în domeniu a fost pus şef la această instituţie.

O altă numire cunoscută în guvernul Orban este cea de la uzina de arme Cugir, acolo unde noul director Gheorghe Pecingină este un avocat trecut prin toate partidele, acum PNL, şi viceprimarul Călăraşiului.

Presa a relatat şi despre o familie de liberali din eșalonul 2, ajunsă pe cai mari. Mai exact, fiul a fost numit consilier al premierului Orban, iar mama – secretar de stat la Ministerul Economiei. Este vorba despre Daniela Nicolescu și Radu Nicolescu, mamă și fiu. Iar lista nu se opreşte aici.
 

×
Subiecte în articol: Monica Anisie inspectori scolari
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close