Antena 3 CNN Actualitate Elicopter al poliției mexicane, doborât de traficanții de droguri

Elicopter al poliției mexicane, doborât de traficanții de droguri

Elicopter al poliției mexicane, doborât de traficanții de droguri
Sursa foto: Foto: pixabay.com
07 Sep 2016   •   08:16

Un elicopter al poliţiei mexicane a fost doborât marţi de infractori, pilotul şi trei poliţişti care participau la o operaţiune de securitate în statul Michoacan pierzându-şi viaţa, a anunţat guvernatorul acestui stat, Silvano Aureoles, citat de AFP.

"Un elicopter oficial care sprijinea o echipă de intervenţie la sol într-o zonă dificilă de acces a fost doborât în timpul operaţiunii", a indicat pe Twitter guvernatorul unui stat a cărui instabilitate este legată de prezenţa traficanţilor de droguri.

Un alt agent a fost rănit în cursul operaţiunii, care s-a derulat în localitatea Apatzingan şi viza "arestarea unor şefi de celule criminale", a adăugat Aureoles în mai multe postări.

Statul federal şi cel din Michoacan "nu vor ceda în lupta împotriva delincvenţei", a mai afirmat guvernatorul.

Situat pe coasta Pacificului, Michoacan este un stat major pentru traficul de droguri, produse şi exportate spre SUA.

În ultimele zile, forţele de ordine au fost angrenate în schimburi de focuri cu persoane înarmate, a indicat procurorul acestui sat. Una dintre aceste confruntări a avut loc la Nueva Italia, în apropiere de Apatzingan, unde presupuşii infractori au fugit, abandonând cinci camionete în care s-au găsit două puşti şi o rachetă.

Este al doilea an la rând când un elicopter al forţelor de ordine este doborât în Mexic. În 2015, cartelul Jalisco "Nouă generaţie", într-un stat vecin cu Michoacan, a utilizat un lansator de rachete pentru a doborî un elicopter militar, provocând moartea a şapte militari şi a unui poliţist care se afla la bord.

×
Subiecte în articol: Mexic traficanti de droguri
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close