x close

UPDATE. Escală de urgenţă după ce zeci de pasageri au fost răniți în timpul turbulențelor

de D.G.    |    31 Dec 2015   •   11:10
UPDATE. Escală de urgenţă după ce zeci de pasageri au fost răniți în timpul turbulențelor 817 foto: freeimages.com/ Billy W
UPDATE 11.00

Cel puţin 21 de persoane au fost spitalizate după ce un avion de pasageri care zbura din Canada spre China a traversat o zonă de turbulenţe, informează NBC News.

Avionul Boeing 777-300 al companiei Air Canada zbura din Toronto (Canada) spre Shanghai (China), având la bord 332 de pasageri şi 19 membri ai echipajului.

La scurt timp după decolare, aeronava a trecut printr-o zonă de puternice turbulenţe, iar piloţii au decis aterizarea de urgenţă în Calgary.

Aeronava a aterizat în siguranţă pe Aeroportul internaţional din Calgary.

Douăzeci şi unu de pasageri au fost spitalizaţi din cauza turbulenţelor, opt fiind răniţi, iar 13 pentru a fi sub observaţie.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Un avion al companiei Air Canada, care efectua zborul 88 de la Shanghai cu destinaţia Toronto, a fost nevoit să facă o escală de urgenţă la Calgary - vestul Canadei - miercuri după-amiază pentru a permite acordarea de îngrijiri medicale pentru 21 de pasageri răniţi în timp ce avionul traversa o zonă cu violente turbulenţe atmosferice, relatează Ici Radio-Canada, citat de Agerpres.

Aeronava de tipul Boeing 777-300 ER transporta 332 de pasageri şi 19 membri ai echipajului.

Cei 21 de pasageri, între care trei copii, au fost transportaţi la un spital după sosirea lor la Calgary, viaţa lor nefiind în pericol. Traversarea zonei cu turbulenţe a durat 45 de minute.

Unul dintre pasageri a relatat presei că echipajul a acţionat cu mult profesionalism. '(...) toţi membrii echipajului au avut un comportament exemplar. Pasagerii au fost zgâlţâiţi şi unii dintre ei au suferit răni uşoare. Ar fi putut fi mult mai rău', a spus acesta.

Potrivit unui site de supraveghere a traficului aerian, avionul a deviat de la ruta sa în timp ce survola nordul Columbiei Britanice.

Air Canada a avertizat Biroul de Securitate al Transporturilor (BST), care a trimis un anchetator la aeroportul din Calgary, potrivit Juliei Leroux, o purtătoare de cuvânt a BST.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati