Antena 3 CNN Actualitate "Este foarte frig. Nici nu putem să scriem". Elevii din Târgovişte REFUZĂ să intre la ore. Primarul spune că presa exagerează

"Este foarte frig. Nici nu putem să scriem". Elevii din Târgovişte REFUZĂ să intre la ore. Primarul spune că presa exagerează

"Este foarte frig. Nici nu putem să scriem". Elevii din Târgovişte REFUZĂ să intre la ore. Primarul spune că presa exagerează
05 Dec 2013   •   15:30
UPDATE 15.30 - Primarul din Târgovişte spune că presa exagerează situaţia din instituţiile de învăţământ din oraş. Asta deşi mii de elevi au ieşit zilele acestea în stradă, nemulţumiţi că sunt puşi să înveţe în săli de clasă neîncălzite.

"Este foarte frig. Nici nu putem să scriem", susţin elevii care cer căldură în sălile de clasă.

UPDATE 12.00 -
Primarul din Târgovişte cere suspendarea cursurilor în şcolile din oraş care nu au căldură. Decizia acestuia vine după ce mii de elevi au protestat în oraş din cauza frigului din clase.

8 şcoli şi grădiniţe au rămas fără căldură pentru că autorităţile locale nu au au fost în stare să asigure alimentarea cu energie termică până la venirea frigului.


În plus, elevii din cinci unităţi de învăţământ care nu au sursă de încălzire vor fi mutaţi, începând de luni, în alte cinci şcoli din oraş în care au fost montate centrale termice, copiii urmând să înveţe în schimbul al doilea, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, Mihaela Anton.

Ştire iniţială 11.20
Unsprezece mii
de elevi din Târgovişte şi 700 de profesori îndură frigul în şcoli din cauza Primăriei. Societatea de termoficare din oraş a intrat în insolvenţă în luna martie iar Primaria trebuia să monteze centrale termice în 19 unităţi de învăţământ. Montarea este întârziată din cauza studiilor de fezabilitate care durează de peste 3 luni.

Datele apar într-un raport al Corpului de Control de la Ministerul Educaţiei.

Acum, zeci de elevi de la un liceu din Târgovişte refuză să intre la ore din cauza frigului din clase. Ieri, 200 de elevi de la un alt liceu din oraş au protestat în curtea liceului dar şi în faţa Primariei.

Nicoale Groza, directorul unui liceu din oraş, a declarat, într-o intervenţie telefonică la "Se întâmplă în România", că la instituţia pe care o conduce au început lucrările de instalare a unor centrale termice, termenul limită pentru finalizarea lucrărilor fiind 20 decembrie.




×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close