Antena 3 CNN Actualitate Eugen Tomac, după întălnirea cu Klaus Iohannis: „PMP cere ca rezultatul referendumului să fie transpus cât mai rapid în lege”

Eugen Tomac, după întălnirea cu Klaus Iohannis: „PMP cere ca rezultatul referendumului să fie transpus cât mai rapid în lege”

Eugen Tomac, după întălnirea cu Klaus Iohannis: „PMP cere ca rezultatul referendumului să fie transpus cât mai rapid în lege”
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iun 2019   •   12:00

UPDATE Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri că formaţiunea sa susţine transpunerea cât mai rapidă în lege a rezultatului referendumului din 26 mai, precizând că, la modificarea Constituţiei, trebuie să se ţină cont şi de consultarea naţională din 2009. 


”Punctul nostru de vedere este foarte clar: PMP cere ca rezultatul referendumului să fie transpus cât mai rapid în lege şi vom susţine acest demers în Parlament. Considerăm că, atunci când se vor produce modificările Constituţiei, să se ţină cont şi de referendumul din 2009. Credem că această instituţie - referendumul - nu trebuie neglijată şi trebuie respectată voinţa cetăţenilor. Avem nevoie de un Parlament de 300 de membri", a spus Eugen Tomac.

----------------------------

UPDATE. Încep consultările la Cotroceni. Reprezentanții PMP au venit pentru a discuta cu Iohannis în a doua zi de consultări .

Preşedintele Klaus Iohannis se va consulta, miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru stabilirea "direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai", cu reprezentanţii PMP, ALDE, ai grupului parlamentar Pro Europa, ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi ai PSD

Aceste consultări vor începe la ora 11,00 cu delegaţia PMP, de la ora 12,00 fiind programată delegaţia ALDE, de la ora 13,00 - delegaţia grupului parlamentar Pro Europa, de la ora 14,00 - a grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi de la 15,00 - delegaţia PSD. 

Delegaţia PMP va fi condusă de preşedintele partidului, Eugen Tomac, potrivit unui comunicat. Din delegaţie vor mai face parte Marius Paşcan - preşedinte executiv, Petru Movilă - vicepreşedinte, Ioana Constantin - secretar general adjunct, Robert Turcescu - vicelider grup deputaţi PMP. 

Delegaţia ALDE va fi condusă de preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu. Din delegaţie vor face parte şi secretarul general, Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele Graţiela Gavrilescu, deputatul Varujan Vosganian şi senatorul Ionuţ Sibinescu. 

Pro România va merge la consultările iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis, a anunţat, luni, preşedintele partidului, Victor Ponta, care a adăugat că este de acord cu implementarea deciziilor consultării populare şi doreşte o revizuire mai largă a Constituţiei. 

Ponta a informat că delegaţia partidului va fi formată din cinci parlamentari - Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Gabriela Podaşcă, Mihaela Huncă şi Emilia Meiroşu. 

Consultările cu PSD erau programate iniţial marţi, însă, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, acestea au fost reprogramate miercuri. 

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu reprezentanţii PNL, USR şi ai UDMR. 

Precedentele consultări iniţiate de şeful statului au avut loc pe 11 şi 12 aprilie, tema de la acea dată fiind "situaţia din Justiţie". La respectivele consultări, ALDE nu a trimis niciun reprezentant. La finalul acelor consultări, preşedintele Iohannis a anunţat convocarea referendumului pentru data de 26 mai. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: PSD ALDE Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close