Antena 3 CNN Actualitate Europa se pregătește pentru întreruperile rețelelor mobile. Statele europene iau deja măsuri

Europa se pregătește pentru întreruperile rețelelor mobile. Statele europene iau deja măsuri

Deși este de necrezut, telefoanele mobile s-ar putea ”închide” în toată Europa în această iarnă, dacă întreruperea curentului sau raționalizarea energiei vor distruge anumite componente ale rețelelor mobile din regiune.

Europa se pregătește pentru întreruperile rețelelor mobile. Statele europene iau deja măsuri
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    29 Sep 2022   •   12:32

Decizia Rusiei de a opri aprovizionarea cu gaze pe calea cheie din Europa în urma conflictului din Ucraina a crescut șansele de penurie de energie. În Franța, situația este agravată de mai multe centrale nucleare care se închid pentru întreținere. 

Oficialii din industria telecomunicațiilor spun că se tem că o iarnă severă va pune la încercare infrastructura de telecomunicații a Europei, forțând companiile și guvernele să încerce să atenueze impactul. 

În prezent, în multe țări europene nu există suficiente sisteme de rezervă pentru a face față întreruperilor de energie electrică, au spus patru directori de telecomunicații, ridicând perspectiva întreruperii telefoniei mobile, scrie euractiv.com.

Țările Uniunii Europene, inclusiv Franța, Suedia și Germania, încearcă să se asigure că telecomunicațiile pot continua, chiar dacă întreruperile de curent ajung să epuizeze bateriile de rezervă instalate pe miile de antene celulare răspândite pe teritoriul lor. 

Europa are aproape jumătate de milion de turnuri de telecomunicații și majoritatea dintre ele au baterii de rezervă care durează aproximativ 30 de minute pentru a rula antenele mobile. 

Franța 

În Franța, un plan propus de distribuitorul de energie electrică Enedis, include potențiale întreruperi de curent de până la două ore în cel mai rău caz, au spus două surse familiare cu problema. 

Întreruperea generală ar afecta doar anumite zone ale țării în mod rotativ. Serviciile esențiale precum spitalele, poliția și guvernul nu vor fi afectate, spun sursele. 

Guvernul francez, operatorii de telecomunicații și Enedis, o unitate a companiei de utilități controlate de stat, au purtat discuții pe această temă în cursul verii, au declarat guvernul francez și surse. 

Federația Franceză de Telecomunicații (FFT), un grup de lobby care reprezintă Orange, Bouygues Telecom și SFR a lui Altice, și-au îndreptat atenția asupra Enedis pentru că nu a putut scuti antenele de pene de curent. Enedis a declarat pentru Reuters că toți clienții obișnuiți sunt tratați egal în cazul unor întreruperi excepționale. 

Enedis a refuzat să comenteze discuțiile purtate cu guvernul pe această temă.  

Compania a spus că a reușit să izoleze secțiuni ale rețelei pentru a furniza clienți prioritari, cum ar fi spitale, instalații industriale cheie și armata și că depinde de autoritățile locale să adauge infrastructura operatorilor de telecomunicații pe lista clienților prioritari. 

„Poate că ne vom îmbunătăți cunoștințele despre această problemă până în această iarnă, dar nu este ușor să izolezi o antenă mobilă de restul rețelei”, a spus un oficial francez al Ministerului de Finanțe care cunoaște discuțiile. 

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanțe francez a refuzat să comenteze discuțiile cu Enedis, grupurile de telecomunicații și guvernul. 

Suedia, Germania și Italia 

Companiile de telecomunicații din Suedia și Germania și-au exprimat, de asemenea, îngrijorări cu privire la potențialele deficite de energie electrică ale guvernelor lor, au spus mai multe surse familiare cu problema. 

Autoritatea suedeză de reglementare a telecomunicațiilor lucrează cu operatorii de telecomunicații și alte agenții guvernamentale pentru a găsi soluții, se arată în comunicat. Asta include discuții despre ce se va întâmpla dacă electricitatea este raționalizată. 

PTS finanțează achiziționarea de stații de alimentare transportabile și stații de bază mobile care se conectează la telefoanele mobile pentru a face față întreruperilor mai lungi de curent, a declarat un purtător de cuvânt al PTS. 

Lobby-ul italian al telecomunicațiilor a declarat pentru Reuters că dorește ca rețeaua de telefonie mobilă să fie exclusă de la orice întrerupere a energiei electrice sau de economisire a energiei și că va ridica această problemă cu noul guvern al Italiei. 

Întreruperile de curent cresc probabilitatea ca diferite componente electronice să se defecteze dacă sunt supuse unor întreruperi bruște, a declarat șeful lobby-ului telecomunicațiilor, Massimo Sarmi, într-un interviu.   

În Germania, Deutsche Telekom are 33.000 de turnuri radio mobile, iar sistemele sale mobile de alimentare de urgență pot suporta doar un număr mic dintre ele în același timp, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. 

Deutsche Telekom va folosi sisteme mobile de alimentare de urgență care se bazează în principal pe motorină în cazul unor pene de curent prelungite, se arată în comunicat. 

Franţa are aproximativ 62.000 de turnuri mobile, iar industria nu va putea echipa toate antenele cu baterii noi, a declarat președintele FFT, Liza Bellulo. 

Obișnuite cu alimentarea neîntreruptă de zeci de ani, țările europene de obicei nu au generatoare.

×
Subiecte în articol: Europa telefonie mobila
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close