Antena 3 CNN Actualitate Europa. Traficul rutier şi aerian, perturbat de ninsorile abundente

Europa. Traficul rutier şi aerian, perturbat de ninsorile abundente

Europa. Traficul rutier şi aerian, perturbat de ninsorile abundente
05 Ian 2009   •   23:36

Ninsorile puternice din ultima perioadă au perturbat traficul rutier şi aerian din Europa. Zeci de zboruri au fost anulate din cauza vremii nefavorabile, iar nămeţii au îngreunat traficul rutier pe aproape întreg continentul.
În Germania, Aeroportul Internaţional Duesseldorf a suspendat traficul aerian pentru trei ore pentru a permite echipelor de intervenţie să cureţe pistele de zăpadă. Peste 30 de zboruri au fost anulate din cauza vremii nefavorabile.
Şi traficul a fost îngreunat de autospecialele care curăţau zăpada de pe carosabil. Angajaţii magazinelor au venit la serviciu mai devreme şi au îndepărtat nămeţii de pe trotuare.
A nins abundent în nordul şi centrul Franţei. Serviciul Naţional de Meteorologie francez a anunţat că stratul de zăpadă atinge între 5 şi 10 centimetri. Au fost emise restricţii de circulaţie în 30 de regiuni datorită poleiului de pe carosabil. Şi traficul aerian a fost afectat de nămeţi. Zeci de zboruri au fost anulate la Paris pe aeroportul Charles de Gaulle.
Belgienii au fost nevoiţi să aştepte la cozi de peste 30 de kilometri, pe autostrada de la intrarea în Bruxelles. Zborurile de pe aeroporturile Cologne şi Charleroi au avut întârzieri sau au fost anulate din cauza zăpezii.
Din cauza temperaturilor anunţate în scădere pentru toată săptămâna, sunt aşteptate noi dificultăţi de circulaţie.
Antena 3

×
Subiecte în articol: aeroport trafic rutier Europa
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close