Examenele naţionale de la sfârşitul lunii ar putea fi boicotate de profesori

20 Apr 2009   •   14:11
Examenele naţionale de la sfârşitul lunii ar putea fi boicotate de profesori teze unice
Tezele cu subiect unic stau sub semnul întrebării semestrul acesta. Examenele ar trebui să înceapă peste 9 zile, însă profesorii ameninţă cu boicotarea tezelor. La nivelul celor patru federaţii din învăţământ vor avea loc marţi consultări interne, urmând ca în zilele următoare profesorii să decidă programul protestelor.

Două dintre cele patru federaţii din Educaţie au stabilit deja că forma de protest cu cel mai mare impact este boicotarea examenelor naţionale. Săptămâna acesata referendumul va fi finalizat la nivelul întregii ţări, iar profesorii vor putea anunţa oficial că nu se vor prezenta la tezele cu subiect unic.

Sindicaliştii din educaţie sunt nemulţumiţi şi de faptul că prin ordonanţa de rectificare bugetară, aproximativ 60.000 de suplinitori ar putea rămâne fără loc de muncă.

În acest moment negocierile dintre profesori şi Ministerul Educaţiei pe marginea contractului colectiv de muncă sunt suspendate. La fel şi discuţiile despre elaborarea criteriilor de performanţă în educaţie.

După întâlnirea de săptămâna trecută, catalogată de sindicalişti ca ?fără speranţe?, preşedintele Traian Băsescu i-a chemat din nou pe liderii sindicali la discuţii, la sfârşitul lunii.

Antena 3

Parteneri
x close