Antena 3 CNN Actualitate Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, rupe tăcerea. De ce a trebuit să meargă personal la Duduieni

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, rupe tăcerea. De ce a trebuit să meargă personal la Duduieni

Șeful Poliției Române, chestorul principal Liviu Vasilescu, i-a acordat un interviu exclusiv jurnalistei Adina Anghelescu, în exclusivitate pentru emisiunea "Punctul de întâlnire" moderată de Radu Tudor. Liviu Vasilescu dezvăluie de ce a fost nevoie să meargă personal pentru a discuta cu reprezentanții Clanului Duduianu.

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, rupe tăcerea. De ce a trebuit să meargă personal la Duduieni
de Dan Gabor    |    27 Aug 2020   •   22:43

"Au fost mai multe variante de acțiune, începând de marți. Știți că la un moment dat, marți, au apărut inclusiv în mediul online aglomerări masive în zonă și atunci ne-am dat seama că pot să existe riscuri foarte mari. S-au luat măsuri începând de marți nu numai din punct de vedere managerial. S-au întrerupt, de exemplu, concediile șefului de sector, adjunctului pe ordine publică.

S-au dispus forțe suplimentare și au început să apară filtrele noastre și să executăm misiuni informativ-operative atât în zona respectivă, dar și în toată țara pe baza informațiilor pe care le aveam. Eram în concediu și țineam legătura cu colegii mei.

Stabiliseră o tactică ce trebuia pusă în operă sâmbătă dimineață și anume urma să fie făcut un număr mare de percheziții, dar vineri seară instanța nu a aprobat aceste percheziții și această tactică nu s-a mai aplicat", a spus Liviu Vasilescu.

Liviu Vasilescu: Nu am negociat cu Clanul Duduienilor. Am folosit "elementul-surpriză"

Liviu Vasilescu afirmă că nu a existat o negociere cu familia lui Emi Pian și a precizat că a luat legătura cu preoții pentru a li se transmite că ora înmormântării interlopului va fi devansată și anume la ora 8.00 dimineața, în loc de 13.00 cum era inițial.

”Aveam informații că urmau să vină mulți din zona familiei și nu numai și am apelat la elementul-surpriză. Să devansăm ora înmormântării pentru ca tot ce pregătiseră ei să nu mai aibă loc. Am vrut să evităm să iasă scandal în stradă și îmbolnăviri.

Noaptea am trimis un mesaj ca un reprezentant al familiei să vină ca să i să transmită că înmormântarea trebuie să înceapă la ora 8.00, că nu putem permite să avem aglomerare de persoane, să iasă poate lupte de stradă, scandal și mai ales transmiterea virusului. Iar rezultat este că nu am avut nici scandal și nici nu am avut îmbolnăviri în masă”, a spus Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române.

Interviul integral:

×
Subiecte în articol: clanul duduienilor liviu vasilescu
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close