Antena 3 CNN Actualitate FACIAS, mesaj ferm în scandalul Bâstroe: ”Vom sesiza organele competente”

FACIAS, mesaj ferm în scandalul Bâstroe: ”Vom sesiza organele competente”

Fundația Pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a reacționat dur în cazul scandalului Bâstroe, solicitând explicații premierului Nicolae Ciucă, invocând lipsa de reacție a autorităților.

FACIAS, mesaj ferm în scandalul Bâstroe: ”Vom sesiza organele competente”
Sursa foto: Google Maps
de Georgiana Adam    |    27 Feb 2023   •   14:43

”Am vrea să înțelegem, domnule Prim Ministru, dacă această lipsă de reacție este cauzată de o neputință a instituției pe care o conduceți de a proteja rezervația Delta Dunării de interesele pur economice ale statului vecin, sau mai degrabă de o complicitate a Guvernului României cu cei care au început deja să distrugă indirect ecosistemul Deltei prin operațiunile de adâncire ale canalului, deja efectuate fără aprobarea României?”, transmite FACIAS.

Mai mult, FACIAS avertizează că orice decizie contrară intereselor României, cum ar fi aprobarea solicitării Ucrainei privind intrarea în TEN-T a canalelor Bâstroe și Chilie, ar reprezenta un act de înaltă trădare, iar FACIAS va face demersurile necesare pe lângă autoritățile competente.

”Vă solicităm a lua, prin structurile de specialitate, o poziție oficială fermă de opoziție cu privire la măsurile solicitate și să exprimați dezacordul în acest sens, în numele statului român, câtă vreme o atare manifestare devine tot mai stringentă în contextul actual.

Considerăm că aprobarea din partea României a cererii Ucrainei și a Comisiei Europene pentru includerea celor două canale în rețeaua europeană de transport TEN-T reprezintă un act de înaltă trădare, așa cum este această faptă prevăzută  de Art. 398 coroborat cu Art. 394 lit. b din Codul Penal al României. În acest context, FACIAS va sesiza aceste aspecte organelor competente, dar și organismelor de drept internațional, prin interpelări transmise și solicitări în scopul unei intervenții în vederea protejării nu numai a intereselor naționale, dar și a mediului”, subliniază FACIAS.

×
Subiecte în articol: FACIAS Bâstroe
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close