Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Energiei, noi explicaţii despre plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie

Ministrul Energiei, noi explicaţii despre plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a vorbit la Antena 3 CNN despre plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie.

Ministrul Energiei, noi explicaţii despre plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Dec 2023   •   20:06

”Cu siguranță schema de plafonare-compensare nu se va schimba și facturile românilor nu se vor modifica. Eventual se pot ieftini. De ce spun asta? Pentru că pe piața liberă, în special la gaze, prețurile au scăzut. Plafonul este un nivel maxim, 0,31 lei Megawatt/oră și pot constata românii și astăzi că sunt furnizori care deja facturează sub acest plafon în jur de 0,24 – 0,26”, a declarat ministrul Energiei.

Totodată, în cazul în care românii sunt nemulțumiți, aceștia își pot schimba furnizorul de energie, mai spune Burduja.

”Deci să se uite bine la factura lor, să constate dacă prețurile acestea, dacă mă rog, întreg costul facturii a scăzut și dacă nu, au o procedură foarte simplă de schimbare a furnizorului”, a adăugat Sebastian Burduja.

Acesta a vorbit și despre amenzile aplicate anumitor furnizori de energie în ultimele zile.

”Eu am salutat faptul că au fost aplicate amenzi usturătoare. Sunt și acum în desfășoare peste 170 de acțiuni de control, deci mă aștept ca sancțiunile să vină și în noul an pentru cei care nu respectă legea. ANRE aplicat corect aceste amenzi și cred că e un semnal pentru întreaga piață. Cine nu respectă regulile jocului plătește foarte scump”, susține Sebastian Burduja.

×
Subiecte în articol: facturi energie Sebastian Burduja
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close