Antena 3 CNN Actualitate Fără slujbe religioase la careurile şcolare. Cine cere interzicerea lor în Republica Moldova

Fără slujbe religioase la careurile şcolare. Cine cere interzicerea lor în Republica Moldova

Fără slujbe religioase la careurile şcolare. Cine cere interzicerea lor în Republica Moldova
Sursa foto: sursa foto: ziarullumina.ro
09 Aug 2017   •   13:42

Un grup de iniţiativă civică a înaintat Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Moldova o petiţie prin care solicită respectarea legislaţiei în vigoare privind laicitatea învăţământului de stat şi interzicerea oficierii slujbelor religioase la careurile şcolare, în şcolile publice.

Polina Ceastuhina, expert gender şi activistă pentru drepturile omului, a menţionat că Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării ar trebui să emită un ordin ministerial prin care să fie reconfirmată laicitatea şi imparţialitatea instituţiilor de învăţământ de stat, iar aceasta să fie direcţionată către toate instituţiile, scrie Adevărul.

„În anii precedenţi, contrar prevederilor Constituţiei, în multe instituţii de învăţământ de stat, la manifestarea de pe 1 septembrie s-au oficiat slujbe religioase, adică sfinţirea copiilor, deşi aceştia nu sunt neapărat de convingere ortodoxă. Sunt persoane prezente la careu care nu au convingere religioasă sau au convingeri religioase care nu sunt majoritare”, a spus Polina Ceastuhina.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close