Antena 3 CNN Actualitate Femei din Arad, internate după ce au testat un medicament nou

Femei din Arad, internate după ce au testat un medicament nou

Femei din Arad, internate după ce au testat un medicament nou
Sursa foto: medicamente
19 Feb 2009   •   12:50

Participarea contra cost a unor femei din Arad la organizarea unor teste pentru un medicament nou le-a adus numai probleme. Mai multe arădence au acuzat o stare generală proastă, stări de ameţeli, greaţă, erupţii pe piele sau diferite alergii. Acum autorităţile sanitare din Arad încearcă se identifice clinica din municipiu unde s-au efectuat testele pentru acest medicament, produs de o companie de profil.
Femeile au relatat că li s-a promis 700 de euro pentru a participa timp de patru săptămâni la testare. Una dintre femei a afirmat că produsul combină două medicamente, care le-ar fi administrate în doze mai mari decât cele premise de legislaţia în domeniu, scrie Newsin.
Contactaţi de jurnalişti, reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Arad au afirmat că nu ştiau nimic despre desfăşurarea acestor experimente. Totodată, reprezentanţii ASP Arad susţin că substanţele din compoziţia medicamentului pot avea efecte secundare extrem de grave, iar femeile supuse la o astfel de testare pot naşte copii cu malformaţii sau pot apărea efecte secundare necunoscute.
Femeile care ar fi semnat contracte cu această clinică susţin că au început să fie ameninţate, deoarece una dintre clauzele prevăzute în contract prevede confidenţialitatea acestor testări.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close