Antena 3 CNN Actualitate Femeia cu răni până la os, al cărei caz a fost prezentat de ministrul Sănătăţii, a murit

Femeia cu răni până la os, al cărei caz a fost prezentat de ministrul Sănătăţii, a murit

Femeia cu răni până la os, al cărei caz a fost prezentat de ministrul Sănătăţii, a murit
Sursa foto: Foto: Ministerul Sanatatii
09 Mai 2011   •   11:11
Ieri material didactic pentru ministrul sănătăţii, azi moartă în spital. Este vorba de femeia cu răni până la os pe care ministrul Csecke Attila o prezentase ca exemplu pentru felul în care sunt trataţi pacienţii în spitalele care urmau să fie închise. Numai că după ce unitatea medicală din Băneasa, Constanţa, în care era internată a fusese închisă, femeia a fost mutată degeaba la un spital din Vaslui şi apoi înapoi în Constanţa. Un drum dus întors de sute de kilometri.

Cazul pacientei uitată timp de trei ani într-un salon al spitalului Băneasa a fost prezentat, in urma cu aproape o lună, de ministrul Cseke  Attila,  drept dovada că unitatea medicală nu era eficientă

În imagini aveti o pacienta cu sechele de la un accident cardio-vascular imobilizată la pat. Aceasta femeie, în momentul transferului de la centrul transferului de la centrul de sănătate Băneasa avea escara de gradul 4, cu răni periculoase profunde.

În graba reformei sanitare, autorităţile au decis să o mute pe femeie la sute de kilometri distanţă. Initial, batrâna a fost trimisă la spitalul de psihiatrie din Vaslui, ca apoi medicii de aici sa o trimită înapoi la Constanţa, motivând că acest caz nu era de competenţa lor.

Medicii au susţinut că femeia nu avea o problemă neurologică, ci suferise un accident vascular. Ulterior, pacienta a fost internata la spitalul judetean Constanta dupa închiderea spitalului din Băneasa.

 







×
Subiecte în articol: pacienta
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close