Antena 3 CNN Actualitate Femeie de afaceri infectată cu Covid-19, externată după 62 de zile: ”A fost cumplit, inuman. 15 teste pozitive”

Femeie de afaceri infectată cu Covid-19, externată după 62 de zile: ”A fost cumplit, inuman. 15 teste pozitive”

Pacienta care a stat cel mai mult internată în spital, ținutuită la pat de noul coronavirus, este o antreprenoare din zona Sucevei. Liliana Agheorghicesei, care este și vicepreședintele CONAF, a fost externată după 62 de zile de spitalizare, în care s-a confruntat cu febră 40,3: ”Nici nu știam că există persoane care trăiesc cu această febră”. Ea a acordat un interviu în exclusivitate, ce a fost przentat în cadrul emisiunii News Magazine, de la Antena3.

Femeie de afaceri infectată cu Covid-19, externată după 62 de zile: ”A fost cumplit, inuman. 15 teste pozitive”
de Cristina Tudorache    |    05 Iul 2020   •   14:03

Femeia povestește că primele 15 zile de boală le-a petrecut în spitalul din Suceava, după care a fost transferată la spitalul din Iași, unde a stat internată 47 de zile. ”Am avut parte de o experiență pe care realmente nu aș dori-o nimănui. În principiu nu-mi place să vorbesc despre mine și cu atât mai mult despre sănătatea mea, dar din cauza faptului că am văzut că atâta lume privește cu glumă și cu o atitudine că lui nu i se poate întâmpla- nimic mai fals”.

Femeia povestește că s-a autoizolat de cum a aflat de noul coronavirus și crede că s-a infectat de la soțul ei care a continuat să meargă la serviciu. Ambii au fost confirmați cu Covid-19, însă femeia a manifestat simptome agresive. Ea a mărturisit că nu este o fire bolnăvicioasă și este, în general, foarte activă.

15 teste pozitive, în 62 de zile de internare

”Cea mai grea zi a fost așteptarea primului test, când deja le spusesem prietenilor că a doua zi ar urma să fiu în cada mea cu spumă. Și când a venit răspunsul pozitiv - a fost primul din cele 15 pozitive - acesta a fost cel mai greu. Testul se făcea o dată la apatru zile. Mă simțeam ca la examenele de la facultate. La testul numărul 15 a apărut mult-așteptatul cuvânt ”negativ”.”, a mai spus fosta pacientă.

Ea spune că toată lumea s-a bucurat pentru ea, după lunga suferință, de la medicii care au tratat-o până la colegii de salon.
”A fost o frenezie când eu am primit rezultatul negativ. Mi s-a acordat o atenție specială, vâzând că am această problemă s-a încercat cât de mult să ajung pe linia de plutire, ca organismul să răspundă la tratament. 

Pacienta a povestit că este conștientă că medicii au experimentat mult pe pielea primilor bolnavi și a mărturisit că nu a beneficiat de tratament cu plasmă și nici nu a fost într-o situație atât de gravă încât să necesite intubarea. ”Eu nu am fost la terapie intensivă, dar știu că sunt oameni care au nevoie de plasmă.”

Ea salută decizia autorităților de a-i trimite pe asimptomatici acasă după 10 zile de tratament și mărturisește că la Suceava, peste 80% dintre bolnavii Covid-19 nu prezentau niciun simptom. 

Fost pacientă face apel la oameni se se protejeze: ”Vedeți că se întâmplă tragedii. Și-atunci, dacă poți să eviți, de ce trebuie să te expui când poți să te protejezi tu și familia ta? Foate mulți în spital, spuneau că nu știu de unde au luat boala”. Ea a mărturisit că se simte bine și este dornică să-și reia activitățile.

Întregul interviu cu fost pacientă care a petrecut 62 de zile internată din cauza Covid-19 poate fi văzut integral în materialul video de mai jos.

Femeie de afaceri infectată cu Covid-19, externată după 62 de zile: ”A fost cumplit, inuman. 15 teste pozitive”

×
Subiecte în articol: internata teste
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close