Antena 3 CNN Actualitate FEN cere salariu minim de 880 lei în învăţământ

FEN cere salariu minim de 880 lei în învăţământ

FEN cere salariu minim de 880 lei în învăţământ
03 Mai 2007   •   10:47

Federaţia Educaţiei Naţionale cere un salariu minim de 880 de lei pentru personalul cu studii superioare ce îşi desfăşoară activitatea în învăţământ, a declarat Cătălin Croitoru, preşedintele acestei structuri sindicale afiliată la CARTEL ALFA. Federaţia a cerut Guvernului stabilirea unui program pentru negocierea prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivel Naţional privind salarizarea personalului cu studii superioare din învăţământ.

Prin Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivel Naţional, încheiat între confederaţiile sindicale şi patronate, salariul minim a fost stabilit la 440 de lei, iar pentru angajaţii cu studii superioare la 880 lei. ?Solicităm Guvernului deschiderea negocierilor pentru asigurarea aplicării prevederilor contractului colectiv de muncă unic referitoare la salariul de bază minim brut asigurat (440 lei) şi, respectiv, la aplicarea coeficientului minim de ierarhizare: 2 pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare. Menţinere ca atare a salariului ar însemna încălcarea legii şi a drepturilor fundamentale ale salariaţilor şi chiar cu negarea efectelor clauzelor contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional?, a spus Cătălin Croitoru.

FEN atrage atenţia guvernanţilor că necorectarea acestei situaţii presupune înlăturarea din învăţămînt a personalului cu studii superioare, fără nicio motivaţie sustenabilă, într-un stat de drept, ceea ce ar reprezenta o discriminare flagrantă. Dacă situaţia nu se rezolvă, federaţia va sesiza forurile internaţionale despre această situaţie.

Rompres

×
Parteneri
Sute de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close